sunnuntai 25. kesäkuuta 2023

Suruviestiä soitteli kesäinen tuuli

 Tänään on taas aika suruviestin  Belunan Orenda Liam ( 12.05.2015-25.06.2023) on nukkunut pois ja siirtynyt sateenkaarisillan kautta Siriuksen tähdelle. Liam oli Belunan Magic Nelsonin ja Taiga vom Löwengartenin rakkauden hedelmä ja meidän Keelan velipoika. 


Tällainen pieni valloittava koiranlapsi  muutti Lauran perheeseen  kahdeksan vuotta sitten. Muistan aina kun Laura istui pentulaatikossa ja Liam roikkui hänen kauniissa  pitkissä hiuksissaan.


Lauran hoivissa Liam alkoi kasvaa vinhaa vauhtia, monta pientä ongelmaakin taisi olla tuon pienen riiviön kanssa. Muistan kuinka Luara kertoi Liamin hienosta tavasta ottaa suutäyteen ruokaa ja vettä ja katsoa häntä kauniilla silmillään ja antaa veden ja ruuan valua lattialle.Koko Lauran keittiö oli kuulemma Liamin vesikippo.


Liam halusi myös osallistua asunnon sisutamiseen ja hänen ravuurinsa oli pöydät. Eräänä päivänä sain Lauralta kuvan kolmannesta ruokapöydästä joka oli valmistettu lasista, teräksestä ja muovista koska Liam oli jo sisustanut kaksi pöytää käyttökelvottomaksi. Liamista kasvoi kuitenkin Lauran koulutuksella hieno koira, joka oppi matkustamaan niin junalla, bussilla kuin autollakin ja saikin aina ihailevia katseita hienosta käytöksestään.


Lauralle ja Liamille kehittyi aivan uskomaton sielujen sympatia ja he ymmärsivät toistensa ajatuksetkin. Liam oli aina Lauran rakas perheenjäsen vaikka hänen elämäänsä tuli muitakin rakkauksia kun hän perusti perheen ja Liam sai ihmiskavereitakin. Liam rakasti lapsia ja oli aina kärsivällinen heidän kanssaan ihan viimeiseen asti. Tuolla koiralla oli iso avara sydän ja Liam rakasti koko perhettään ehdoitta.


Jälleen kerran voi kasvattaja olla niin onnellinen kun on saanut seurata oman kasvattinsa elämää pentulaatikosta viimeiseen päivään asti. Vaikka päivä on niin surullinen ja kyyneleet ovat herkässä ei voi kun olla onnellinen siitä miten hienon kodin oma kasvatti jälleen kerran on saanut. Kiitos Laura ja hänen perheensä kuten myös Lauran vanhemmat jotka ovat olleet myös tärkeitä Liamin elämässä. Suru on suuri ja ikävä kova, mutta muistakaa ei Liam ole poissa hän on jokaisessa muistossa ja jokaisella teillä on Liamin tassunjälki sydämessänne joka seuraa aina mukananne. Nöyrimmät kiitokseni.


Kun kaipaus ja ikävä
polttaa niin, että satuttaa,
kuuntele silloin sydäntäsi,
joka kertoo sinulle,
että se oli onnea ja iloa parhaimmillaan,
ja nyt muistot ovat kauneinta
mitä sinulla on.

Olit niin rakas Liam, hyvää matkaa rakkaudella kasvattaja.

8 kommenttia:

  1. Lämmin osanottoni, olet rakkain kasvattaja <3.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Arja❤️ niin kauniista sanoista ja erityisesti Liamista❤️ Hän oli niin Rakas, viisas, kiltti ja komea❤️ ja erityisen ihana pienten kanssa❤️

    VastaaPoista
  3. Lämmin osanotto Lauran perheelle ja Arjalle. <3
    T. Hanna

    VastaaPoista