sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Eläinten viikon seitsemäs päivä

 Tänään vietetään sitten viimeistä päivää eläinten viikosta ja se ei todellakaan tarkoita että nyt ei sitten tarvitse enää eläimistä huolehtia. Tottakait meistä jokainen huolehtii lemmikeistämme  joka ainoa päivä. Koska kyseessä on eläinten viikko niin tänään katsotaan mailmaa hieman kissan näkökulmasta.

Tänään teitä tervehtii Löpöstiina
Kissat haluavat merkitä oman reviirinsä pissalla ja hieromalla poskia esim huonekaluihin tai meidän jalkoihimme ne jättävät hajuviestejä luettavaksi. Kissa haistelee myös ihmisensä tarkkaan ja saa näin ihmisen mukanaan tuomia hajuviestejä. Useat kissat haistavat myös ihmisen kättä ennen kuin antavat ihmisen silittää itseään, se on kissan tapa tervehtiä ihmistä ja samalla varmistaa että ihminen on turvallinen tyyppi. Kun kissa on kipeä sen käytös muuttuu ja se piiloutuu mielellään. Kissa peittää hyvin kipunsa mutta se voi muuttua agressiiviseksi.


Kissa tarvitsee yleensä kissakaverin tai jonkun toisen eläinkaverin. Kuten koiran täytyy saada tehdä koiramaisia asioita täytyy kissankin saada tehdä kissamaisia asioita, kissalla täytyy esim olla tähystyspaikkoja joissa saa kiipeillä. Kissan kissamaiset tarpeet ovat, tutkiminen, seura, kiipeileminen ja saalistaminen.


Koiran lajityypilliset tekemiset taasen ovat, haistelu, kaivaminen, pureskelu, jäljestäminen ja seurallisuus. Omakohtaisena kokemuksena voin kertoa, että mielestäni kissan eleiden ja tarpeiden tunnistaminen on paljon vaikeampaa kuin koiran. Mutta kissat kyllä kiintyvät omistajaansa  kuten koirat, mutta osoittavat kiintymyksensä eri tavoin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti