tiistai 6. lokakuuta 2020

Eläinten viikon toinen päivä

 Tänään tervehdys tulee Vaasan suunnasta Liamilta.


Kun vietetään juhlaviikkoa niin tietysti herkutkin kuuluvat silloin asiaan joten tässä teille herkullinen resepti juhlaruuaksi.

Mukaeltu Yrjölän puuro

1,5 l vettä

1 dl hirssihiutaleita

1 dl tattarihiutaleita

1 dl ohrasuurimoita

1 dl tummaa riisiä

3 porkkanaa raasteena 

1 rkl suolaa

400 - 500 g lihaa

Mittaa kaikki muut ainekset paitsi liha kulhoon ja anna turvota yön yli. Seuraavana aamuna sekoita joukkoon liha ja laita seos  uuni vuokaa ja paista 200 astetta n. 1 h. Lihana voit käyttää jauhelihaa, kanaa, sisäelimiä ja kalakin käy. Porkkanan lisäksi myös kesäkurpitsa sopii hyvin ruokaan. Valmis puuro sopii myös pakastettavaksi annoksina, jolloin yhdenkin koiran talaudessa voit tehdä koko annoksen ja sitten vain pakastaa. 


Hyvä vaihtoehto on myös Oscar koiranpuuro joka valmistuu tosi helposti.


Sisältö: Ohra, kaura, riisi, hirssi, tattari ja pellavansiemen. Valmistusohje: 1,5 litraa vettä, 4 dl puuroainesta. Huuhtele viljaseos juoksevan veden alla. Hauduta uunissa (200´C) n. 1,5 tuntia tai keitä kattilassa n. 35 min. Jäähdytä puuro ja säilytä jääkaapissa. Lisää puuroon lihaa joko ennen kypsennystä tai raakana kypsään puuroon. Kokeile esim. Oscar Lihapullia, Broilerijauhelihaa, Liha-riistaa tai jauhettua Lohta. Voit tarjota esim. piimän tai kermaviilin kera. Puuron joukkoon sopii erinomaisesti myös ravinteikas kananmuna

Nyt ei muuta kun joka kodissa puuron valmistukseen ja herkuttelu alkakoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti