keskiviikko 4. marraskuuta 2020

Koiran peseminen

 Kuinka usein pitäisi koira pestä siinäpäs pulma. No koira pitää pestä silloin kun se on likainen ja haisee pahalle. Toki myös näyttelyä ennen on hyvä pestä koira. Koiraa ei ole syytä pestä liian usein, silloin koiran turkista ja ihosta häviää luonnollinen rasva. Likaisessa / tahmaisessa turkissa takut lisääntyvät ja niiden selvittäminen on vaikeaa. Aina ei tarvitse pestä koko koiraa jos vain jalat ja pissakarvat ovat likaiset.


Koirille on paljon omia pesutuotteita ja varmasti jokaiselle löytyy hyvä shamppoo ja hoitoaine. Kun koira pestään kastellaan koiran turkki ensin pohjavilloja myöten. Kun koira on märkä levitetään koiran turkkiin laimennettu pesuaine. Itse levitän shamppoon pesusienellä sillä on helppo vaahdottaa koko koira. Varovainen pitää olla ettei koiran silmiin, korviin ja kirsuun pääse pesuaineita tai vettä.


Jos koira kuivataan pyyhkeellä niin älä hankaa koiraa kuivaksi vaan puristele koira kuivaksi pyyhkeellä, näin et vahingoita koiran turkkia tai ihoa. Fööniä käytettäessä ole tarkkana ettei puhallusilma ole liian kuuma. Muista myös että useat föönit ovat hyvin kova äänisiä joten älä puhalla koiran herkkien korvien lähellä, föönin ääni saattaa tuntua herkkäkuuloisesta koirasta epämiellyttävälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti