torstai 5. marraskuuta 2020

Kun koira nuolee tassuja

 Jokainen koira voi joskus nuolla tassujaan esim lenkin jälkeen kun tassut ovat kastuneet tai varpaiden väliin on jäänyt roskia. Edellä kuvattu tassujen nuoleminen on normaalia koiran toimintaa. Jos koira kuitenkin nuolee tassujan esim öisin ja se toistuu jatkuvasti on syytä alkaa miettiä mistä on kysymys. Ensimmäiseksi kannattaa katsoa, ettei varpaissa ja anturoissa ole haavoja tai tulehdusta. Tassujen nuolemiseen voi olla todella monta eri syytä esim. allergia, kutina, närästys, nivelrikko ja ihotulehdus. Harvemmin koira nuolee tassujaan ihan vain huvin vuoksi. Myös jos ruuasta puuttuu tärkeitä rasvahappoja voivat tassut alkaa oireilla esim. kutista.


Edellä mainituista syistä on tärkeää että koiran tassuja hoidetaan. Tässä muutama hoitovinkki.

Tassut kannattaa aina kuivata lenkin jälkeen pyyhkeellä tai kuivaajalla jotta mikään ei jää muhimaan tassukarvojen alle. Samalla myös roskat ja kivet saadaan pois tassujen välistä.

Pese likaiset tassut, mutta vain likaiset  tassut, jos peset koiran tassut jokaisen lenkin jälkeen, kuivaa tassujen iho helposti ja vesi saattaa aiheutaa myös tulehdusta.

Varpaiden ja anturoiden väliset karvat kannattaa lyhentää, jotta ilma pääsee kiertämään hyvin ja iho pääsee hengittämään.

Leikkaa koiran kynnet säännöllisesti 1-2 viikon välein.

Varmista, että koira saa ruuasta kaiken tarvitsemansa erityisesti rasvahapot. Erilaisilla öljyillä voit varmistaa että ruoka sisltää riittävästi rasvahappoja.

Tassuvoiteet ja tassuvahat ovat hyviä hoitotuotteita tassuille.


Jos tasujen nuoleminen on pakonomaista eikä selkeää syytä ole löydettävissä ota yhteys eläinlääkäriin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti