torstai 25. maaliskuuta 2021

Koiran myrkytykset

 Listataampa tähän muutama yleisin myrkytyksen aiheuttaja koiralla. 

👀 - lääkkeet ja erityisesti makutabletit

👀 - ksylitoli - hypoglykemia - maksatoksisuus

👀 - suklaa - oksennus - ripuli - levottomuus, rytmihäiriöt 

👀 - sipulit - anemia

👀 - viinirypäleet, rusinat - munuaisvauriot

Ensiapuna myrkytystiloihin on oksettaminen ja lääkehiilen antaminen. Aina yhteys eläinlääkäriin josta saat ohjeet niin oksettamiseen kuin lääkehiilen antamiseenkin tai sitten ohjeet saapua eläinlääkäriasemalle.


Sitten iloisimpiin asioihin.

Pentutervehdys


Tällä hetkellä pentujen päivästä suuri osa menee vielä ruokailuun.  Pennut syövät tällä hetkellä jauhelihaa, Royal Caninin pentumoussea ja vuohen maitoa. Ja tietenkin emän maitoa. Ensi viikolla pennut aloittavat sitten opettelemaan syömään nappulaa, se aloitetaan hitaasti Golden Eaglen pentunappulalla, joka sitten vaihtuu varsinaiseen pentunappulaan ennen luovutusta. Uutena elementtinä on tietenkin vesi, jota pennut nyt jo maistelevat. Pentujen pienet, mutta terävät hampaat tuntuvat emästä välillä varsin ikäviltä, sillä jos maitoa ei tule pentujen mielestä tarpeeksi nopealla tahdilla niin käytetään hampaita ja se ei ole emästä mukavaa.

Minulla on ollut ilo tutustua Parsaklaanin kennelin pentukansioon jossa pentujen omistajat saavat muhkean tietopaketin niin pentujen ruokinnasta kuin monesta muustakin tärkeästä asiasta mikä liittyy pennun kasvatukseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti