maanantai 18. heinäkuuta 2016

"Koiravieraita"

Olipas meidän koirilla tänään hieno päivä kun saimme vieraita, jotka tulivat rapsuttelemaan koiria ja siitä kyllä meidän koirat osaavat ottaa kaiken irti. Anteeksi kaikki miljoonat karvat vaatteissanne ja BB:n iso tassun jälki puhtaassa  valkeassa paidassa, onneksi paidassa luki puuma eikä leo.
Mulla on asiaa huomatkaa minut.

Hyvää rantaheinää

Haloo onko siellä kaloja

Keela ui

Mä osaan uida jipii

Tää vesi on kylmää mä taidan perua en tykkää.
 Ampiaisia näyttää nyt pörräävän tosi paljon ja koirat yrittävät napsia niitä suuhunsa, jos ampiainen pistää koiraa suuhun niin siihen kannattaa suhtautua vakavasti.
 

Tiesitkö tämän ampiaisista ja muista pistiäisistä?

  • Mikäs se siinä pörrää? Ampiaisen tunnistaa pitkulaisesta, kapeasta ja kirkasvärisestä ruumiista. Se sekoitetaan usein mehiläiseen, joka on karvaisempi ja väritykseltään hailakampi. Kimalainen sen sijaan on helppo tunnistaa pörröisestä ja pallomaisesta olemuksesta.
  • Ampiaiset ovat herkimpiä pistämään ja niiden pistos on yleensä myös kivuliain. Sen sijaan mehiläiset ja kimalaiset pistävät harvoin ja vain puolustautuessaan.
  • Mitään pörriäistä ei kannata huitoa tai muutenkaan häiritä. Toimimalla rauhallisesti yleensä välttää pistoksen.
  • Ampiaisen tai kimalaisen myrkkypiikki ei yleensä irtoa, joten ne voivat pistää useamman kerran. Sen sijaan mehiläisen pistimessä on väkäsiä, joilla myrkkypiikki takertuu ihoon. Mehiläinen kuolee menetettyään pistimensä. Poista pistin ihosta varovasti, sillä siinä on kiinni myrkkypussi, josta voi puristua lisää myrkkyä.
    Pepsukka-prinsessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti