sunnuntai 4. marraskuuta 2007

Luoksepäästävyys-teemapäivä


Me osallistuttiin tänään Diwan kanssa luoksepäästävyys-teemapäiville. Päivät koostuivat teoriasta ja käytännön harjoituksista. Aamusta oli ensin teoriaa 2 h ja sitten käytännön harjoituksia 3 h.  Kurssin vetäjänä toimi Kaisa Hilska Koirankoulutuspalvelut Koirataidosta. Osallistujat oli jaettu kahteen ryhmään ja me päästiin Diwan  kanssa ykkösryhmään.


Makkararinki - kaikki alkoi tällä harjoituksella, eli koira sai ihan itse valita kenen luo se meni ja kenen namit olivat parhaita, tosin Diwa oli sitä mielä kaikki namit olivat syötäviä.


Harjoiteltavia asioita olivat aktiivisuus vierasta kohtaan - Diwa onnistui tässä harjoituksessa hyvin tarkoituksena oli rohkaista koiraa uskaltamaan mennä ojennetun käden alle ja kestämään tilannetta, että joku vieras "lähmii" päätä.


Toko-luoksepäästävyys - ei myöskään ollut vaikea asia Diwalle sillä kosketus on niin lyhyt.


Näyttelyluoksepäästävyys - tässä harjoiteltiin nais- ja miestuomarien lähestymistä eri suunnista ja koiran käsittelyä, hamapiden katsomista ja koiran läpikotaista koskettelua. Tämä osio ehkä jännitti Diwaa eniten , Diwan antoi kaiken tapahtua, mutta koirasta voi lukea, että se ei nauttinut tilanteesta, mutta pystyi kuitenkin antamaan kaiken tapahtua. Eli sietää vieraiden ihmisten kosketusta mutta ei välttämättä nauti siitä.


Mikrosirun tarkistaminen - tämä ei Diwaa häirinnyt vaikka korvan juuressa piippasikin.


Juoksun tarkistaminen, tämäkään ei ollut ongelma Diwalle, pylly käännettiin tarkistajaa kohden ja Diwa meinasi pyyhi ihan niin monta kertaa kun haluat. Uroksilla tarkastettiin kivekset.


Diwa kestää myös muiden koirien läsnäoloa  tosi hyvin ainoa ongelma oikeastaan oli, että joku toinen koira alkoi rähistä niin siihen piti yhtyä vaikka oltaisiin oltu toisella puolella kenttää. Tämän asian työstämistä jatkamme.


Yksi parhaista opeista tänä päivänä oli mielestäni asia joka pitäisi muistaa, MINULLA EI OLE ONGELMAA VAAN ONGELMA ON KOIRALLA, eli sillä tarkitetaan sitä, että jos koiraa jännittää esim. ohitus niin se ei saa aiheuttaa oman käytökseni muuttumista jännittyneeksi ja kireäksi, jolloin vain vahvistan koralle, että oikeassa olet tosi vaikeaa ei päästä ohi, vaan oman käytökseni tulee viestiä koiralle ei ole vaarallista varmasti päästään ohi ei kuole pieni eläin vaikka mennään ohi.


Päivä oli antoisa ja uni maittoi Diwalle kun tultiin kotiin, tosin emännällekkin olisi maittanut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti