sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Mihin minä nenäni laittaisin ellen joka paikkaan

Annetaanpa nyt tilannekatsaus tästä asiasta mikä ainakin joitakin ihmisiä tuntuu kiinnostavan kovastikkin. Aiheena onkin tällä kertaa miten voin olettaa ja arvata sekä hämmentää asioita mistä en mitään tiedä. Itse voin väittää tietäväni tästä asiasta kaiken tarpeellisen. Katson myös olevani jonkin verrran pätevöitynyt tästä asiasta puhumaan, sillä olen käynyt lähes puolitoista vuotta koulutusohjaajakoulutusta ja valmistunut koulutusohjaajaksi, sen jälkeen olen aloitanut ongelmakoirakouluttaja koulutuksen ja toivottavasti jonain kauniina tai sateisena päivänä myös valmistusn tähän ammattiin. Kysymyksessähän on Betun sopeuttaminen uuteen kotiin ja uuteen laumaansa ja ensinnäkin haluan sanoa suuret kiitokset Betun uudelle perheelle, joka on tehnyt erittäin hienoa työtä rakkaudesta koiriin ja toiminut saamiensa ohjeiden mukaan. Betu on nyt asunut uuden perheensä kanssa noin kaksi kuukautta ja kaikki on sujunut aivan loistavasti. Olemme halunneet suorittaa sopeuttamisen huolella ja rakentaa vahvan pohjan koirien yhdessä olemiselle.  Tämä sopeuttamistoimi on myös osa tutkintoani joten kaikki tehdään huolella. Kaikki antamani ohjeet olen tarkistuttanut erittäin pätevällä ongelmakoirakouluttajalla jolla meriittejä riittää ympäri mailman eli Rakkaiden haukkujen Raili Halmeella :
RAILI HALME
(Koiralähtöinen koulutusohjaaja, käyttäytymisneuvoja ja ongelmakoirakouluttaja
Kansainvälinen luennoitsija ja opettaja
Suomen Eläintenkouluttajat ryn varsinainen jäsen
Täysjäsen ja Suomen Country Representative, PDTE (Pet Dog Trainers of Europe)
Täysjäsen, APDT
Päätoimittaja, PDTE News (Pet Dog Trainers of Europe)

Nyt kuitenkin asiaan on haluttu ottaa kantaa ja epäilty toimintatapoja, ehdotettu jopa että koirien pitäisi antaa tapella ja näin selvittää välejään. Enpä moista ongelmanratkaisutaitoa ole oman kurssini aikan oppinutkaan, olen kyllä oppinut mitä eläin suojelulaki sanoo koiran pidosta
1 §
Lain tarkoitus
Tämän lain tarkoituksena on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta.
Lain tarkoituksena on myös edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua jne.

Minun ajatusmailmassani eläinten hyvä kohtelu ei ole koiratappeluiden järjestäminen vaan koirien hyvinvoinnin edistäminen kaikin mahdollisin tavoin.
Kaikki ketkä ovat yöunensa menettäneet voivat nukkua yönsä jatkossa tyynen rauhallisesti, tähän koiranpitoon teidän ei tarvitse puuttua sillä näillä neljällä Belunalaisella on  hyvä ja rakastava koti jossa koirien eteen ollaan valmiita tekemään kaikki mahdollinen.
 Betu täysin tietämättömänä että pitäisi ryhtyä tappelupukariksi. No vitsi vitsi ei tarvitse Betun eikä muidenkaan tapella kodissa missä kaikki on hyvin. Olisipa jokaisella koiralla yhtä hyvät oltavat. Kaikki tästä asiasta huolestuneet voitte soittaa minulle, jos asia mielestänne teille kuuluu.
 Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa..

4 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitsen itse blogissani julkaisavan tekstin ja poistan asiattomat kirjoitukset.

      Poista
  2. Kun joku on hyvä jossain, löytyy ain kateellisii ihmisii. Sitä se on. Mää ihailen, ku jaksat opiskel työn ohel ja ain ajatel koirien parast.

    Sit ihan eri asia. Haluisin kertoo pienen tapahtuman. Nimittäin seuraavanlaisen: tänään harjasin Sannin turkkii ulkon ja karvapalloi pyöri pitkin nurmee. Pieni lintu kävi useemman kerran hakemas niit. Hauskan näköst, ku se lens iso karvatullu nokassans mont kertaa. Pesäntarpeiks ne varmaanki men. Ihanaa, et Sanni voi tuottaa iloo linnuillekki. Ja mullekki tuli täst hyvä mieli.

    Lämpimin terkuin SANNI & Eija

    VastaaPoista
  3. Ihana, pienellä linnulla on varmasti lämmin pesä mihin munii munat.

    VastaaPoista