perjantai 28. joulukuuta 2012

Kaatopaikka

Tänään järjestin Pilvelle ja Taigalla  koirille niin luontaista tekemistä, nimittäin haistelua ja mikä olisikaan parempi paikka hajuaistin käyttöön kuin "kaatopaikka", no en minä minun pieniä kaatopaikalle vienyt, vaan kaatopaikka tuli meille kotiin. Olen kerännyt kaikenlaista tyhjää purnukkaa ja laatikkoa talteen ja sitten vain otetaan jokin isompi laatikko ja täytetään se ihanalla kaatopaikkatavaralla ja lopuksi kaatopaikalle vielä heitellään muutamia nameja läydettäväksi, sillä täytyyhän hajujen lisäki jotain herkkuakin löytyä. Pilvi rakastaa tätä leikkiä ja nyt Taiga pääsi ensimmäisen kerran tutustumaan kaatopaikkaan ja kylläpäs Taigakin innostui haistelemaan.
Taiga kaatopaikalla

Tuoksuu niin hyvälle

Löytyy herkkuja

Tuollakin on vielä yksi

Minä myös haluan

Löytää löytää jotain ihanaa

Ai sinne voi kiivetäkkin

herkkuja löytyy ja hyvälle tuoksuu


Pieni koira on niin iloinen kun on oma kaatopaikkakin kotona. Tämän kaltainen virikkeistäminen on koirille mieleistä ja niin koiralähtöistä, koira saa toteuttaa luontaisia tarpeitaan joista yksi on haistelu ja toinen kaivaminen. Ideoikaa vapaasti kun vain pidätte huolen ettei "kaatopaikaltanne" löydy mitään sellaista mikä on vaarallista koiralle, varsinkin pentujen laatikosta tulee poistaa kaikki pienet ja irralliset osat.2 kommenttia:

  1. Tuo kaatopaikkalaatikko on niin hyvä idea! Meillä Nelson rakastui siihen ihan vallan, jaksaa kaivaa tosi pitkään. Nelson on muutenkin kaivanut aina kierrätyspahvilaatikkoa, joten tästä saatiin hyvä idea ottaa hyötykäyttöön tuo taipumus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Idea on ihan vapasti käytettävissä ja koirat todella tykkää. Kesällä katopaikan voi toteuttaa pihalle. Minä rakennan aina tarhaan oksista ja kivistä kaikesta mitä sattuu löytymään ja sidon omenoita oksiin roikkumaan ja siitäkin meillä tykätään kovasti.

      Poista