tiistai 10. maaliskuuta 2015

Leishmanioosi

Tämän päivän uutinen onkin koskenut koiramailmaa ja  koirien sairastamista.

Lemmikkieläinten lisääntynyt matkailu ulkomailla on tuonut Suomeen uusia eläintauteja, kirjoittaa sanomalehti Karjalainen. Esimerkiksi koirilla on tavattu muun muassa alkueläimen aiheuttamaa leishmanioosia ja muita hyönteisen välityksellä tarttuvia loisinfektioita.

Leishmanioosi on Etelä-Euroopassa ja Aasiassa esiintyvä sairaus, joka voi johtaa munuaisvaurioon ja joka voi tarttua myös ihmiseen.

– Mikäli koiraa pidetään vapaana varsinkin öiseen aikaan, se on alttiina esimerkiksi sellaisten hyönteisten pistoille, jotka levittävät leishmanioosia, sanoo patologian tutkimusyksikön johtaja Marjukka Anttila Evirasta.

Niinkin läheltä kuin Virosta koiran voi saada suolistoonsa heisimadon, joka myös voi tarttua ihmiseen ja aiheuttaa hengenvaarallisen ekinokokkoosin. Taudissa loiset aiheuttavat sisäelimiin nesteen täyttämiä rakkuloita.

Lähde: Karjalainen
Taiga ja Pilli

Taiga ja siskokset
 Eikä tämä Iltasanomien lööppi yhtään tehnyt oloa paremmaksi. Kyllä täytyy sanoa että kovaa on peli Bostonissa.

Britanniassa jahdataan näyttelykoirien myrkyttäjää – epäiltyjä tapauksia jo kuusi.

Lukematomia ovat myös ne uutiset, missä kirjoitus alkaa sanoilla: Koira yritettiin varastaa - autosta - kaupan edestä - kädestä - pihalta jne.


Tähän sitten kun lisätään vielä uutiset pentutehtaista ja eläinrääkkäyksistä niin alkaa olla paletti valmis. Voiko surullisempaa luettavaa olla näin koiraihmisen näkökulmasta katsottuna.  Pitäkää huolta haukuistanne.
Taiga ja Tosca
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti