torstai 28. joulukuuta 2017

Uusi vuosi lähestyy

Vuoden vaihde on lähestymässä ja eläinten kannalta tämä vuoden vaihde on pahin mahdollinen sillä ihmiset jäävät jo vapaalle perjantaina ja vaikka raketteja saa virallisesti räjäytellä vasta uudenvuoden aattonona klo 18 -02 yöllä niin voin vain kuvitella että paukkuja räjäytellään jo viikon vaihteessa ja se tekee eläinten elämästä kauhujen viikonlopun.
 Eivät ainoastaan koira kärisi rakettien jäjähdyksestä vaan myös kaikki luonnonvaraiset eläimet. Onneksi ihmiset jo tunnistavat eläinten hätää ja esim Vantaalla on hotelli missä järjestetään lemmikeille rauhallinen uusi vuosi ja tänä vuonna sinne menee uuttavuotta viettämään 280 henkilöä lemmikkinsä kanssa pääsääntöisesti ne ovat koiria.
 Suojele lemmikkiäsi mahdollisimman hyvin ja pidä koirasi turvassa koko uuden vuoden vaihtumisen ajan. Rakettien jälkeinen ruudinhajukin voi pelottaa koiraa. Tärkeintä on varmistaa että koira ei pääse karkaamaan vahingossa. Joten varmista että panta on tarpeeksi kireällä ettei lemmikki vedä päätään läpi ja että hihna on kestävä ja tukevasti kädessäsi. Jos olet vähäkään epävarma koirasi hallinnassa käytä vuoden vaihteen ulkoulujen aikana kuonopantaa.
 Jos kaikista varotoimista huolimatta koirasi katoaa niin sinulla on hyvä olla tiedossa mihin kaikkialle asiasta on hyvä ilmoittaa ja mikä on etsijäkoirien puhelinnumero. Ersijä koira tarvitsee alkuhajun.

Hajun talteenotto

Etsijäkoira tarvitsee työskennelläkseen alkuhajun. Lemmikistä olisi hyvä olla varmuuden vuoksi tallessa ’haju’ puhtaassa muovipussissa tai lasipurkissa. ’Hajuksi’ käy esimerkiksi kunnon määrä lemmikin karvaa.
 En halua viimevuotisen toistuvan yhdenkään kasvattini tai kenenkään koiran kohdalla sen takia tätä asiaa toitotan niin paljon. Viime vuonna elimme kasvattini omistajan kanssa kauhun hetkiä kun nuori koira pääsi ulkoiluttajan kaaduttua irti ja pakeni pimeyteen. Onneksi tällä tarinalla oli onnellinen loppu ja koira löydettiin seuraavana päivänä lähews vahingoittumattomana, mutta kauhujen yö oli monella kun yritimme toisiamme tukea ja uskoa onnelliseen loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti