torstai 20. syyskuuta 2018

Pitääkö olla huolissaan?

Tänään posti toi tuon Eläinten ystävä lehden ja se mikä pisti silmään lehden artikkeleissa niin eläinten kaltoin kohtelu on nousussa. Toisaalta asia ei olekkaan ihan yksiselitteinen, voi myös olla että eläinten kohteluun liittyvät eläinsuojelu ilmoitukset ovat lisääntyneet ja asioida tuodaan enemmän julki. Monesti on kysymys koiran vääränlaisesta kouluttamisesta joka on tarpeettoman kovakouraista kohtelua. Esim. koiria riuhdotaan narusta ja ne eivät saa haistella ympäristöään.  Sen takia onkin hyvin tärkeää, että jaamme positiiviseen kouluttamiseen liittyviä asioita, jotta vanhakantainen ajettelu koiran rankaisevasta kouluttamisesta saataisiin loppumaan.
 Tässäkin asiassa kasvattajilla on erittäin tärkeä rooli valitessaan pennuille uutta kotia ja antaessaan hoito / koulutusohjeita pennun uudelle kodille. Mitä sitten voit tehdä jos näet esim. koiran huonoa kohtelua? Jos tilanne on akuutti voit soittaa 112 ja tehdä ilmoituksen asiasta, jos asia ei ole kiireellinen voit tehdä ilmoituksen / tutkimuspyynnön valvontaeläinlääkärille / poliisille. Eläinsuojeluilmoituksen voi myös tehdä netissä. Aina tulee kuitenkin muistaa jos joku henkilö käyttäytyy väkivaltaisesti eläintä kohtaa voidaan olettaa että hän pystyy myös kohdistamaan väkivaltaa ihmistä kohtaan joten omasta turvallisuudesta tulee huolehtia.
Mulla on synttärit

 Sitten iloisempiin asioihin tänään juhlitaan Tincaa ja Toscaa jotka täyttävät 4 vuotta (Belunan Cristal - pentue) ONNEA murut
Tosca
 
Tinca

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti