lauantai 8. helmikuuta 2020

Veriripuli

Olkaa erittäin tarkkana mitä koiranne mahdollisesti popsii ulkoilessaan, nyt on veriripulia liikkeellä. Tauti on erittäin nopeasti etenevä ja koiran kunto romahtaa. Veriripuli vaatii lääkärin hoitoa pikaisesti. Sjöholm Evidensiasta kertoo, että veriripulia on tutkittu tieteellisin menetelmin. Taustalla tiedetään ja epäillään olevan useita altistavia tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa veriripulia yksinään tai yhdessä: Virukset, suolistoloiset, vääränlainen ruokavalio, liian nopea muutos ruokavaliossa tai esimerkiksi pilaantunut ruoka sekä bakteerit.Linkitän tuohon Evidensian sivut missä veriripulista kerrotaan.
Veriripulin hoito on pitkäjännitteistä puuhaa. Koiran ruokinta on aloitettava todella pienillä annoksilla lääkehoidon kanssa. Koiraa nesteytetään aluksi ennen kotihoitoa eläinlääkäriasemalla. Koiran suoliston paraneminen ennalleen kestää jopa kahdeksan viikkoa, eli aikamoinen sairaus on kysymyksessä.
Aivan ehdottoman tärkeää on hakeutua heti lääkärin hoitoon, jos koiran ulosteessa on verta nähtävissä. Pikainen hoitoon hakeutuminen voi olla ainoa tapa pelastaa koiran henki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti