keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Kuumuus

 Muistutetaan taas kerran, että lämpöhalvaus koiralla voi olla kuolemaan johtav tila. Lämpöhalvauksen oireitahan ovat voimakas läähätys, levottomuus, vapina, kouristelu, kieli ja ikenet voivat muuttua tummanpunaisiksi. Koira voi ripuloida tai oksentaa. Tärkeää on muistaa, että koira voi saada lämpöhalvauksen myös pilvisellä säällä ja kevytkin liikunta voi olla vaarallista  kun on tarpeeksi kuuma. Ensiapuna on viilentää koiraa, siirtää se varjoon ja valella viileällä (ei kylmällä) vedella vatsan ja isojen lihasten aluetta ei pään aluetta. Jos vettä ei ole käytettävissä voidaan  koiraa viilentää myös pakasteilla, mutta niitä ei saa laittaa suoraan ihokosketukseen.

Lyyli
Autoonhan ei  kukaan jätä koiraa edes hetkeksi, sillä se on kuoleman loukku koiralle näillä keleillä. Koiran ainoa tapa viilentää itseään on läähättäminen ja jos ympäröivä ilma on koiran lämpötilaa korkeampi niin läähätys ei viilennä koiraa. Koiran pitäisi myös pystyä makoilemaan viileää pintaa vasten jotta  koira pystyisi viilentämään itseään.

Turkin huoltohetki

Lepohetki nurmikolla
Muista, että koiralla on aina tarjolla viileää puhdasta vettä. Älä lenkitä koiraa helteellä, vaan jos sinun on pakko viedä koira lenkille valitse siihen aika milloin lämpötila on  alhaisimmillaan eli varhain aamusta tai myöhään illalla. Anna koiralle "koirajäätelöitä" ja lepoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti