maanantai 11. huhtikuuta 2022

Koira ja kevät

 Kauniit kevät päivät ovat taas täällä ja koiran kanssa on ihanaa liikkua luonnossa. Kevät ei kuitenkaan ole vaaratonta aikaa koirallekkaan.  Tässäpä muutama seikka mitä kannattaa ottaa huomioon.


Punkit nuo pienet viheliäiset otukset heräävät kun lämpötila nousee ?+5 asteeseen ja kannattaakin tutkia koiran turkki läpi. Leoilla nuo punkit löytyvät usein silmäkulmista josta ne on helppo poistaa. Punkkirokotehan suojaa koiria punkeilta, mutta tulee muistaa, että punkkirokote voi laukaista koiralla myös allergisia reaktioita. Kannattaa miettiä onko valeluliuos, suihkutettava liuos,  punkkipanta, tabletit vai elektroninen värähtelevä vekotin sinun koirallesi sopivin vaihtoehto. Itse en käytä lainkaan, sillä minua epäilyttävät nuo karkotteissa käytettävät myrkyt.


Toinen heräävä eläinlaji on tietenkin kyykäärmeet jotka paistattelevat mielellään päivää auringossa. Kun liikut koiran kanssa seuraa tarkasti mihin koirasi kuononsa työntää, sillä varsinkin nuoret kyyt ovat hyvin myrkyllisiä koska ne kehittävät paljon myrkkyä ja voivat sitä sitten myös runsaasti käyttää kun tuntevat olonsa ahdistetuksi. Jos kyy pääsee pistämään koiraa niin ota välittömästi yhteys eläinlääkäriin, ÄLÄ ANNA KYYTABLETTEJA.
Kun vedet vapautuvat jäiden kahleista monet koirat kokevat uintikauden alkaneen. Muista kuitenkin, että vedet ovat kylmiä ja koira voi sairastua vesihäntään. Vesihäntä on hyvin kivulias kylmän veden aiheuttama tulehdustila. Vaatii eläinlääkärin hoitoa.
Nyt on myös syytä muistaa kun aurinko paistaa niin auto lämpenee nopeasti ja koiran olo autossa voi muodostua hyvin tukalaksi jopa kohtalokkaaksi. Siis ÄLÄ JÄTÄ koiraa autoon missä lämpötilat voivat muodostua koiralle vaarallisiksi.

Koirakin voi kärsiä siitepölyallergiasta. Oireina ovat kutina, vuotavat silmät, tassujen nuoleminen. Jos epäilet koirasi kärsivän siitepölyallergiasta ota yhteys eläinlääkäriin niin saat koiralle helpotusta. Itselläni meidän Diwa kärsi aikoinaan siitepölyajasta sekä katupölystä.

Kaikesta edellä kerrotusta huolimatta nauttikaa keväästä ihanien koirienne kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti