torstai 10. lokakuuta 2024

Pelottavaa

 Aika pelottavaa kun jatkuvasti tulee tietoa että lemmikeille tarkoitetut ruuat tai herkut aiheuttavat myrkytyksiä. Nyt tapetilla ovat Hau-hau tuotteet joiden epäillään aiheuttavan koirille vakavia oireita. Tässä linkki eläinlääkäriasema Aistin julkaisuun. https://www.facebook.com/elainsairaalaaisti/posts/pfbid0343A5iMsYTFHHoSwwYUVek8EQsqTiDsYidB2jMKvyv5fFmFt9DvSiXQ5BJ6BULnYTl .  Julkaisussa kehoitetaan käyttämään lemmikeille suomalaisia tuotteita. Kohta ei uskalla antaa mitään herkkuja.


Varmaan turvallisinta on valmistaa koiralle itse herkkuja niin ainakin tietää mitä heille antaa. Tässä muutama helppo ohje:

Jauhelihanamit:

Ainesosat:

400g sika-nautajauhelihaa
4 kananmunaa

Valmistus:

Ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja levitetään uunipellille leivinpaperin päälle.
Kypsennä uunissa 200°C noin puoli tuntia.

Jäähtyneen levyn voi kätevästi leikata saksilla sopivan kokoisiksi paloiksi.

Seuraavaksi sitten maksanamit:

Ainesosat:

400g jauhettua naudan maksaa (Saa ruokakaupasta, myös lihatiskillä myydään valmiiksi jauhettua maksaa.)

3 kananmunaa

2 dl jauhoja

1 dl kaurahiutaleita

Valmistus:

Riko kananmunat astiaan ja sekoita joukkoon kaikki muut ainesosat. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ohjeesta tulee yksi uunipellillinen. Kypsennä uunissa 175°C 30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa saksilla halutun kokoisiksi paloiksi.

Sitten vielä lihalastut:

Ainesosat:

700 g jauhelihaa (Nauta, kana, sika, poro tm.)
3 kananmunaa
1 rkl psylliumia

Valmistus:

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita kaikki aineosat keskenään. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille levyksi lusikan avulla tai kätevimmin levitys onnistuu vedellä kostutetuilla käsillä.

Paista uunissa 175°C noin 2-3 tuntia. Seuraa paistumista ja kypsennä uunissa niin kauan kunnes herkkulevy on kunnolla kuivahtanut. Ota yhden tunnin paiston jälkeen levy hetkeksi uunista. Tee pintaan isolla veitsellä viiltoja, jotka helpottavat valmiiden lihalastujen paloittelua. Voit tehdä lihalastuista oman mielen mukaan isompia tai pienempiä. Laita levy heti viiltojen tekemisen jälkeen takaisin uuniin paistumaan.

Kaikki ohjeet ovat sivuilta  https://powwi.fi/itsetehdyt-koiran-makupalat/




1 kommentti:

  1. Voi miten surullista, meillä ainakin nuo kaikki puruluut olivat suurinta herkkua <3

    VastaaPoista