keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Onko koira karvainen lapsi?

Tänään on uutisotsikoissa ollut koirista kertova  asia nimittäin otsikolla : Koira ei rakasta ihmistä, ihmisen toivomalla tavalla. Se on hienoa, että on alettu keskustella siitä, että koira ei voi olla karvainen lapsi perheessä. Koiran pitää antaa olla koira. Ihminen inhimillistää mielellään koiraa ja  yrittää tehdä koirasta ihmisen kaltaisen kaikkine tunteineen. Monesti kuulee myös että joku kertoo kuinka kun hänellä oli surua ja hän itki niin koira tuli nuolemaan ja lohduttamaa, vaikka tässä kohden onkin kysymyksessä  koiran epävarmuus ja koira yrittää rauhoittaa ihmistä, koska koira ei tiedä mistä on kysymys. Totta on kuitenkin , että koirallakin on tunteita mutta me ihmiset emme vain tiedä miltä koirasta tuntuu. Vaikka olemme ihan varmoja, että oma koiramme rakastaa meitä, niin meidän pitäisi muistaa kuitenkin, että koira rakastaa niin kuin koira ei niin kuin ihminen. Koira ja ihminen ovat eri lajia ja sekin pitää muistaa, että eri lajin yksilöt eivät voi olla toistensa johtajia, vai oletko kuullut kissan olevan kanin johtaja tai kirahvin johtavan norsulaumaa. Miten kummassa luulemme , että ihminen olisi koiran johtaja tai että koira haluaisi olla ihmisen johtaja.
Tässä Eemelin kummitädin ikuistama muru

Eemelillä on niin kaunis turkki ja ihana väri.
 
Bella prinsessa ja prinsessa peti.
Prinsessalla on prinsessan kohtelu.

 


2 kommenttia:

  1. Moi Arja :)
    Pakko hiukan tarkentaa että tämä artikkeli jonka laitoin facebookiin ja johon ilmeisesti viittaat kirjoituksessasi, ei suinkaan ole vastakirjoitettu vaan jo vuodelta 2010 :)
    Mutta kertaus on opintojen äiti eikö niin :D. Ja tämähän on asia joka ei "vanhene" koskaan :)

    Tässä linkki kyseiseen artikkeliin jos joku kotisivuillasi kävijäkin haluaa sen kokonaisuudessan lukea:
    http://yle.fi/uutiset/koira_ei_rakasta_ihmista_ihmisen_toivomalla_tavalla/5496161

    Talvisin terkuin Marika ja muu poppoo

    VastaaPoista
  2. Kiitos tarkennuksesta, osui vain niin hyvin minun omassa koulutuksessani käsiteltyihin asioihin, että en huomannut innostuksessiani tuota vuosilukua, mutta yhtä ajankohtainen tuo asia on tänään kuin 2010 ja samojen asioiden kanssa painiskellaan.

    VastaaPoista