tiistai 7. tammikuuta 2014

Varoituksen sana

Koskaan et voi ennakoida ja arvata mitä karvaisen kaverisi päässä liikkuu kun se jää yksin kotosalle. Olet luullut että koiran ulottuvilla ei ole mitään sellaista mikä olisi sille vaaraksi, mutta kuten tämän tarinan koiran emäntä kertoi, että aina kun tuo koira jää yksin sille kasvaa apinan kädet ja silloin vahinko on mahdollinen. Yksi Belunan lapsista on ollut viime yön eläinlääkäriasemalla ja syynä oli kaapin päälle jäänyt purukumipussi, jonka haukku oli sitten saanut ongittua itselleen ja popsinut purukumit vatsaansa. Tällä hetkellä näyttää hyvältä koira on päässyt kotihoitoon ja näyttää että ainakin pahoilta vaurioilta vältyttiin.
Taiga hassuine ilmeineen ei liity tähän juttuun mitenkään.
 Ksylitolia käytetään makeutusaineena purukumin lisäksi myös monissa muissa makeisissa. Syötynä ksylitoli aiheuttaa koiran elimistössä nopeasti veren sokeritason alenemisen. Koiran ksylitolimyrkytys seuraa melko pienistä ksylitolimääristä, kymmenenkiloisele koiralle riittää  jo kaksi purukumityynyä. Ksylitolimyrkytys aiheuttaa nopeasti ilmeneviä oireita ja tyypillisimmät oireet ovat, oksentelu, väsymys, tärinä, koordinaatiohäiriöt, tajuttomuus ja kouristelut. Oireet ilmenevät yleensä tunnin sisällä ksylitolin syömisestä.
Jos tällainen vahinko pääsee käymään ota yhteys eläinlääkäriin välittömästi, sillä ksylitolimyrkytys saattaa johtaa koiran menetymiseen. Kasvattaja mamma toivottaa pikkuiselle Belunalaiselle pikaista paranemista.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti