tiistai 10. tammikuuta 2017

Homeopatiaa ja lisäravinteita

Itse olen ajatellut ilman mitään asiantuntija luentoa aloittaa käyttämään tuota tuotetta koirien tukiravintona. Varsinkin nivelrikosta kärsiville tuota tuotteesta voisi olla paljonkin hyötyä. Tarkistin myös tänään tuolla luennolla mitä mieltä kouluttaja oli ja hänkin kehui tuotetta hyväksi. Minun ongelmani näiden lisäravinteiden kanssa on se että en mitenkään pysty laittamaan 20 purkista jokaisesta jotakin koiran ruokaan, minulla pitää olla tuote jossa on ne 20 ainetta ekoitettu ja minä vain laitan sitten sitä seosta koiran ruokaan. Tällä hetkellä vanhukset saavat ruokaansa E-vitamiiniä, Hyaluron 365 geeliä, kalanmaksaöljyä ja monivitamiinä ja nyt lisään tuota yllä olevaa tuotetta ehkä näistä nippis nappis selviän. Tässä tarkemmin mitä tuo ylläolevatuote pitää sisällään.
Chiarouhe sisältää runsaasti omega-rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä nivelten hyvinvoinnille ja normaalille liikkuvuudelle. Ruusunmarjan on todettu lieventävän nivelrikon ja nivelreuman oireita.  Vaikuttavana aineena toimii galoktolipidi, joka hillitsee nivelten tulehdusta, parantaa liikkuvuutta ja vähentää kipua.  Lisäksi ruusunmarja sisältää nivelterveydelle tärkeää rikkiä. Mesiangervo vähentää kipua. MSM sekä pirunkoura ovat hyvä apu nivel- ja lihasvammojen hoitoon sekä lihasjäykkyyteen. MSM auttaa ylläpitämään nivelten ja jänteiden normaalia toimintaa, sillä elimistössä luonnostaankin pieninä määrinä esiintyvä rikki toimii muun muassa nivelpintojen, rustojen ja sidekudosten rakennusaineena. MSM imeytyy elimistössä paremmin yhdessä ruusunmarjasta saatavan C-vitamiinin kanssa. Boswellia serrata kasvista saatavaa pihkaa on käytetty jo tuhansien vuosien ajan ylläpitämään nivelten toimivuutta. Boswellia serrataa on myös tutkittu ja sen teho on tieteellisesti todistettu. Boswellia serrata vaikuttaa niveliin nopeasti - joidenkin tutkimusten mukaan jo viidessä päivässä. Boswellian imeytymistä voidaan parantaa rasvojen avulla, joita Joint Buddyssa edustaa chia-siementen terveelliset rasvat. Kurkuma on luonnon oma kortisoni ja tulehduksien estäjä.

Chiarouhe toimii myös vatsan ja ihon hyvinvoinnin tukena.

Nivelrikkoa ei voida parantaa, mutta sitä voidaan lievittää oikeanlaisella ravinnolla ja liikunnalla. Chia de Gracian Joint Buddy on ehdoton täsmätuote hevosen nivelvaivojen ennaltaehkäisyyn ja nivelten normaalin toiminnan tukemiseen.

EI SUOSITELLA KANTAVILLE/  IMETTÄVILLE TAMMOILLE (Boswellia serratan sekä mesiangervon vuoksi.)

Kilpailtaessa suositellaan 4 vrk varoaikaa.

Annostus:
Hevonen 500kg: 0,5 dl - 1,5 dl /pvä. 1 desi painaa noin 50 g eli desin annostuksella pussi kestää noin 30 pvä.
Koirat:1,5 tl - 3 rkl (isot/pienet koirat) / pvä
Kaverukset

Tämän päivän luennolla aiheena oli koirien kipu ja sen lievittäminen vaihtoehtoisilla tuotteilla, siis homoepaattisilla tuotteilla. Minulla on "outo" suhde tuohon homeopatiaan, tavallaan se kiinnostaa minua, mutta tavallaan en tiedä uskonko siihen. Vaikea jotenkin uskoa noihin pieniin olemattomiin pillereihin, mutta moni vannoo niiden nimeen. Minua hämää jotenkin kaikki nuo potenssit sinne ja tänne , mutta ehkäpä jonain päivänä vielä uskonkin siihen jos saan enemmän tietoa ja kokemusta. Tällä hetkellä minun muistini tuo aina vain esille sen tapauksen kun minulla oli aivan järkyttävä hammas särky ja sain eräältä  henkilöltä siihen homeopaattista lääkitystä ja vaikka kuinka yritin uskoa siihen niin ei vain särky lähtenyt vaan paheni pahenistaan ja lopuksi selvisi että siellä oli paha tulehdus juurikanavassa joka saatiin hallintaan juuri hoidolla kun ensin löydettiin oikea hammas. No ehkä se oli liian vaikea tapaus noille pienille palleroille. Toisen kerran tein tuttavuutta  tuohon tuotteeseen kun BB sai suolitukoksen, joka oli sitten vakavuudeltaan tosi vaikea ja siihenkään ne eivät auttaneet, mutta eihän nekään ihmeisiin pysty. En tuomitse sillä yhdestä homeopaattisesta on hyväkin kokemus nimittäin camomillasta, sitä eläinlääkäri suosittelin kun kysyin millä estän nisätulehduksen emältä pentujen imetysaikana ja sain ohjeeksi pyyksiä nisiä haudutetulla camomilla teellä ja todellakin nisät pysyivät todella hyvässä kunnossa eikä ongelmia syntynyt.

Mikä mustanaama

 

2 kommenttia:

  1. Kamomilla teellä nisiä? Miten siis toteutit tämän? Mielenkiintoista 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haudutin kamomillateetä (ihan teepusseja) ja sitten kastelin pehmeän kankaan jolla pyyhin nisät yksitellen ja lopuksi jätin vielä märän kankaan nisien päälle.

      Poista