perjantai 17. maaliskuuta 2017

Mietintöjä

Olen tässä miettinyt tulevia astutussuunnitelmia  ja olen tullut siihen tulokseen, että tämä kesä vierähtää ilman pikkuisia Belunalaisia vauvoja. Eihän minulla ole astutettavia koiriakaan kuin kaksi vaihtoehtoa Keela ja Taiga. Taigan pennut ovat vasta 5 kk joten Taiga saa rauhassa toipua koettelemuksistaan ja katsotaan sitten loppu syksystä milloin juoksu tulee ja onko Taiga kunnossa. Keela on vielä niin lapsi, että en ainakaan vuoteen Keelaa vielä astuta, joten nyt vain elellään rauhassa koirien kanssa. Useita perheitä on odottamassa pikkuista Belunalaista, jote nyt on harkinnan paikka jaksatteko edelleen odottaa vai käännyttekö jonkun toisen kasvattajan puoleen. Pentujahan näyttää olevan paljonkin tarjolla. Minulle koirani ovat niin tärkeitä, että vain niiden hyvinvointia ajatellen teen omia suunnitelmiani ja jos aika ei mielestäni ole hyvä niin silloin odotetaan että aika on oikea. Olemme tehneet tämän päätöksen yhdessä uroksen omistajan kanssa. Niin joku varmaan muistaa, että onhan Tosca, juu on minulla Tosca mutta Toscaa ei käytetä jalostukseen vaikka ihana kotikoira onkin. Toscan rakenne ei ole jalostuksellisesti hyvä , hänellä on liian lyhyt lantio ja se aiheuttaa hännän kiertymisen selän päälle "pystykorvahäntä" ja Tosca ei ole minulle riittävän avoin luonteeltaan vieraita kohtaan joten luonteenkaan puolesta  Toscaa käytä jalostukseen vaikka ihana koira onkin. BB ja Lotta ovatkin sitten jo eläkeläisiä.
 Olen lukenut noita juuri saamiani näyttelyarvosteluja ja hauskaa luettavaa kerta kaikkiaan. Tässä Toscan arvostelu erkkarissa 2015. Suhtautuminen tuomariin lähestyttäessä rodunomainen. 6 kk vanha mittasuhteiltaan oikea nuori narttu. Miellyttävä ilmeinen nuoren nartun pää. Leikkaava purenta. Riittävä kaulan pituus. Pystyasentoinen lapa. Ikäisekseeen erinomainen runko. Hyvä raajaluusto ja eturinta. Sopivasti kulmautunut takaa. Liikkuu hyvällä askelpituudella , ikäisekseen hyvin, joskin rullaa häntää liikkeessä. Nina Janger, Suomi
Toisena esimerkkinä laitetaan Belunan Magic paloman arvostelu Salo 2015 VAL ERI VAK 2.
Kuva ei ole Salon näyttelystä.
Suhtautuminen tuomariin: käsiteltävissä. Hyvä saksipurenta. Mukava tumma kirsu. Hyvä  kuonon pituus. Tyypillinen pää jossa hyvät tummat silmät ja korvat. Mukava kaula. Hyvät lavat. Erinomainen luusto. Hyvä ylälinja. Mukava turkki. Hyvät takakulmaukset. Liikkeet mennen tullen hyvät. Koira on tittelinsä arvoinen.
Itse jäin miettimään mikä ero mahtaakaan olla mukavalla ja hyvällä. Ainoa mikä ei jäänyt epäselväksi on että Paloma on hieno koira.
Tälaisia pohdintoja tänään.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti