perjantai 16. helmikuuta 2018

Pullan tuoksua..

Tänään me leivottiin koirien kanssa korvapuusteja tai minä yritin leipoa ja koirat yrittivät auttaa no aika maukas lopputulos vaikka oli monta kokkia sopassa. KePolla alkoi talviloma ja koirat saavatkin ensi viikon alun nauttia KePon seurasta kun minä lähden katsomaan äitiä.
 Olen jo jonkin aikaa opiskellut muiden rotujen sairauksia ja ominaisuuksia, on mielenkiintoista perehtyä muihin rotuihin. Olen huomannut, että ei se leonberginkoira niin sairasrotu olekkaan kun alkaa perehtyä muihinkin rotuihin.
Koirilla on kyllä paljon samoja sairauksia kuin ihmisillä ja mielenkiintoista on että eri sairaudet ovat hallitsevia eri roduilla. Koirakirjoissa kerrotaan todella huonosti koirien sairauksista, vaikka minulla on niitä aikamoinen kokoelma.
 Tietoja saa todella kaivaa netin syövereistä ja kasvattajien kotisivuilta ja tietenkin kasvattajilta suoraan. Monessa rodussa koirat ovat arkoja mikä on minusta huono asia. Arkuus kun ei kuulu minkään rodun toivottuihin ominaisuuksiin.
Lähes kaikissa roduissa alkaa rotuesittely rotu on suhteellisen terve, mistä nämä sairaudet sitten oikein mahtavatkaan tulla nähin suhteellisen terveisiin koiriin.
Alan ymmärtää hyvin niitä ensi koiran ottajia ja sitä kuinka vaikeaa onkaan saada  oikeaa tietoa rodusta ja kuinka vaikeaa on myös rodun valinta, jotta ei valitsisi väärää rotua itselleen.
 Tuolla ongelmakoira puolella olen törmännyt useampaan tapaukseen kun kerrostaloon on otettu paimenkoira ja sitten alkavat vaikeudet koira tuhoaa energisyydessään koko asunnos. Ei paimenkoiran virikkeeksi riitä kävely kaupungin kaduilla vaan koiran pitää päästä siihen työhön mihin se on jalostettu.
Metsästyskoirat ovat toinen roturyhmä  joiden on tarkoitus päästä metsästämään eikä niistä useinkaan ole pelkäksi seurakoiraksi.Kun koiran hankintaa aletaan harkita pitäisi ensin selvittää itselleen mitkä ovat ne asiat mitä koiralle pystyy tarjoamaan ja mitkä ovat ne yhteiset asiat  mitä koiran kanssa olen suunnitellut tekeväni.
 Oikean rodun valinta on todella tärkeää, jos ei kestä haukkuvaa koiraa niin ei pidä ottaa rotua joka on haukkuherkkä. Myöskin kerrostalossa haukkuva koira on hankala, koska naapuritkin häiriintyvät ja valituksia alkaa tulla.
 Ei ihan helppo asia tämä koiran hankinta mutta todella mielenkiintoista miettiä näitä asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti