keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Nuuskuttelua

Tänään kävimme tervehtimässä lomalta palannutta Loimua ja olipas siellä iloinen vastaanotto meitä vastassa. Loimu on erittäin ystävällinen ja ihana koira joka antoi kasvattajalle pusuja. Loimu on kasvanut kauniisti korkeaksi leoneidiksi. Loimusta tulee todella suuri narttu tai voin sanoa että on jo tullut, mutta ystävällinen ja ihana. Kiitos kun saimme käydä tervehtimässä. Kuvia ei tullut otettua yhtään, mutta ehkä Jaana laittaa jonkun kuvan kun ehtii. Kun tulin kotiin niin alkoi sellainen nuuskuttelu etten meinannut saada vaatteita riisuttua. Taisi olla Loimun terveiset kirjoitettuna housun punttiin.
Vaikuttaakohn täysikuu koiriinkin samalla lailla kuin ihmisiin, ainakin paljon kuvia näkee missä sudet ulvovat kuuta. Täydenkuun aikaan liittyy paljon mystikkaakin. 
Nykyään kuuhulluudella tarkoitetaan virkoisuutta ja energisyyttä, ehkä jonkinlaista hermostuneisuuttakin. Päähänpistoja ei kannattaisi silti vieläkään täydenkuun aikana toteuttaa, silloin tulee tehtyä huonoja päätöksiä.
Monet sairaanhoitajat väittävät haavojen tyrehtyvän täydenkuun aikana erittäin huonosti, ja näin perimätietokin väittää. Myös leikkaushaavojen sanotaan tulehtuvan helpommin juuri ennen täysikuuta.
Monet kokeneet sairaanhoitajat tai poliisit eivät myöskään halua päivystää täysikuulla. Täysikuu osuu melko usein viikonloppuihin, jolloin alkoholia käytetään eniten. Tällöin poliisilla ja sairaaloissa tunnetusti on kiireisintä.
 Niin sanotun vanhan kansan tarinoissa kuuhun liittyy huomattavan paljon mystiikkaa. Kaikkihan tietävät, että hyviä saunavastoja voi tehdä vain nousevan kuun aikana. Kukaan ei vain koskaan ole osannut selittää, miksi pienenevän eli alenevan kuun aikana tulisi huonompia vastoja.
Täyden kuun aikaan pahat henget liikkuivat ja kunnon ihmisten oli syytä olla varovaisia.
Maailmalla tunnetuimpia myyttejä lienee täysikuulla ulvovat ihmissudet. Miksi täysikuu synnyttää myyttejä siihen kyllä löytyy syy, vaikka myytteihin ei löydy faktaa.
-Onhan se outo ilmiö samalla lailla kuin aurinko on outo ilmiö, kuunpimennykset ja auringonpimennykset, ne on pelottaneet ihmisiä selittämättömyydellään jo vuosituhannet.
 Onneksi omat koirani eivät ole kuuhulluja, aikoinaan meidän kaukkari Turri  muuttui hyvin leovttomaksi täydenkuun aikaan ja halusi jatkuvasti ulos yöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti