tiistai 17. huhtikuuta 2018

Kennelyskä

Nyt on taas se aika vuodesta, että kennelyskä leivää helposti, varsinkin koirien joukkotapaamisissa riski suurenee. Kennelyskää vastaan on rokote, mutta se ei anna 100 % suojaa. Kennelyskän aiheuttaa Bordetella bronchiseptica-bakteeri. Kennelyskä itää tartunnasta noin 7 vuorokautta.
 Runsas silmä- ja sierainvuoto ja kohtauksellinen yskä ovat tyypilliset kennelyskän oireet. Koiran yskä aiheutuu keuhkoputkentulehduksesta. Yskänkohtauksen aikana koira kakoo limaa keuhkoistaan. Vakavasti sairastuneet koirat menettävät ruokahalun, ovat uupuneita ja kuumeisia. Tällöin keuhkoputkentulehdus on edennyt keuhkokuumeeksi. Nuoret pennut saavat vanhempia koiria herkemmin keuhkokuumeen ja pennuille kennelyskä voi olla hyvinkin vaarallinen.
Tärkeää on kun koira on sairastunut, että koira saa
  riittävän levo. Älä siis turhaan rasita kennelyskän kourissa olevaa koiraasi. Oireiden poistuttua on muistettava pitää riittävästi taukoa ennen kuin koiraa taas rasitetaan. Kennelyskä paranee noin 10-14 vuorokaudessa ja tänä aikana muita koirakontakteja tulee välttää sillä taruntariski on suuri.
Kuvissa esiintyy ihana Loimu-prinsessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti