sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Ikävä

Aurinko paistaa linnut laulaa, mutta mikään ei tunnu miltään. Tiedän paljon lemmikkejä omistaneena, että  luopuminen on edessä mutta ei se tee siitä yhtään helpompaa. Vaikka tiedät sydämessäsi tehneesi oikein  kun et anna koirasi kärsiä tarpeettomasti niin sekään ei tee asiasta helpompaa. Oman surusi keskellä olet myös huolissasi muiden koiriesi surusta. Kukaan koiristani ei ole elänyt sellaista aikaa ettei Lotta olisi ollut perheemme jäsen. Lotta oli koirieni joukossa hyvin pidetty jäsen, Lotta ei koskaan kiusannut ketän, Lotta tiesi jos jollain oli jokin vaiva ja oli valmis heti hoitamaan. Jos jollain meinasi kierrokset nousta niin Lotta oli aina valmis  rauhoittamaan tilanteen ja uskon etttä juuri Lotan ansiosta meidän koirat ei koskaan ottaneet yhteen.
 Lotta rakasti lapsiaan aivan suunnattomasti ja sen sai BB kokea, äiti Lotta suojeli aina kaikelta. Äiti Lotta antoi oman luunsa jos lapsi niin halusi äiti Lotta puolusti jos joku aikoi kiusata, äiti Lotta antoi oman lempilelunsa jos BB sen halusi. Myös meillä vierailevia Lotan lapsia Lotta tervehti aina iloisesti ja kaikki olivat tervetulleita vierailulle. Lapsia Lotalla olikin paljon kahden petueen verran kaksikymmnetäkaksi pienokaista
 Ei tarvitse olla näyttelykehien kuningatar ollakseen ihan täydellinen koira. Kun saa pitää koiran näinkin monta vuotta alkaa uskotella itsellen, että ainakin vielä vuosi tai kaksi on yhteistä aikaa vaikka järki sanoo sitä voi olla päivä tai kaksi. Lotan kunto heikkeni nopeasti vaikka en olisi sitä halunnut nähdä. helteet rasittivat kovasti ja hengitys kävi raskaaksi ja liikkuminen oli vaikeaa. Vaikka Lotta ei koskaan ole mitään sairastanut niin vanhuus ei Lotallekkaan tullut ilman vaivoja. Ruokahalu katosi ja loppui lopuksi kokonaan. Häntä ei enää heilunut ja Lotta vain nukkui, tiesin on aika sanoa hyvästit.
 Sydämeni oli pakahtua kun Lotta oli nukkunut pois ja päästin koirat katsomaan Lottaa viimeisen kerran. Sillä Taigan käytös oli aivan sydäntä riipaisevaa. Taiga ja Lottahan nukkuivat aina vierekkäin makuuhuoneessamme ja heillä oli joka iltainen oma rituaali, Lotta meni Taigan pedille nukkumaan ja Taiga pyysi aina Lottaa siirtymään haukkumalla ja tekemällä liikkeitä jotka muistuttivat leikkiin kutsua ja silloin Lotta siirtyi omalle pedilleen. Kun Taiga meni hyvästelemään Lotan alkoi Taiga pyytää Lottaa nousemaan samalla tavalla kuin jokaisena iltana. Sydämeni oli pakahtua. Taiga suree silmin nähtävästi, vetäytyy syrjään muusta porukasta makaa apaattisena, aamuruokakaan ei maistunut. Kun BB yritti lähestyä murahti ja siirtyi kauemmaksi. BB:kin varmasti suree mutta hakee lohtua enemmän minusta ja Harrystä pyörimällä vielä enemmän ympärillämme jos mahdollista. Muut koirat kävivät hyvästelemässä Lotan, mutta Tosca ei mennyt vaan pysyi kauempana. Tosca oli Lotalle kuin toinen lapsi BB:n rinnalla. Lotta otti Toscan suojelukseensa silloin kun sisko Tinca muutti pois ja Tosca jäiilman siskon turvaa.
 Tunnen suurta kiitollisuutta kun saimme viettää yksitoista ihanaa vuotta yhdessä ja kiitänkin sydämestäni Helmut ja Angela Hartungia Seewiesen kennelistä kun aikoinaan Lotan minulle uskoivat. Yhteys kasvattajaan on säilynyt kaikki nämä vuodet vaikka yhteistä kieltä ei juuri ole ollut.

3 kommenttia:

  1. Arja Ystäväni. Itken kanssasi. Tiedän ja tunnen miten vaikeaa sinulla on. Mitkään sanat eivät tällä hetkellä sinua lohduta. Kun Grand Old Lady lähtee kaikki painavat päänsä alas ja surevat. Niin ihmiset ja koirasi. Vain aika tekee asian käsittelyn helpommaksi. Ja se, että sinulla on lauma, auttaa. Hiljaisuus kotona, leon lähdön jälkeen on pahinta, minkä tiedän. Jokainen koirasi suree kanssasi. Niin me sinun ystäväsi teemme myös. Kyyneleet putoavat näppikselle, kun kirjoitan tätä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos että elätte surussani mukana. >3

    VastaaPoista