perjantai 13. heinäkuuta 2018

Ukkonen

 Monet koirat pelkäävät ukkosta. Pelon merkkeinä ovat yleensä, ulina, läähätys, haukkuminen tai alleen pissaaminen ja halu piiloutua. Omasta kokemuksesta voin listaan lisätä vielä jähmettyminen. Keelalla on ukkospelko ja Keelan on päästävä sisälle ja kun pääsee sisälle  käy heti makuulle ja jähmettyy siihen yhteen paikkaan ei liiku mihinkään. Vaikka ukonilma on ohitse niin ei halua nousta vaan "liimaa" itsensä littanaksi pitkin lattiaa. Koira joka pelkää ukkosta aistii usein ukkosen jo ennen kuin siitä on mitään kuuluvia merkkejä. Keela on myös arka menemään ulos ukkosen jälkeen kurkistelee vain ovelta, että missä se mörkö luuraa.
Näissä tilanteissa koiralle ei tietenkään saa olla koiralle vihainen tai torua sitä. Se vain lisää pelkoa, myöskään sääliminen ei ole hyväksi koska sekin ahvistaa pelkoa. Jos koira pystyy syömään niin pureskeltava luu olisi ihan hyvä keino rauhoittaa koiraa.Sirius pentue  oli ensimmäinen pentue, jota totutin ukkosen, ilotulitteiden, sateiden jne ääniin jo pentulaatikossa soittamalla levyltä kyseisiä ääniä. Aikuisen koiankin voi totuttaa esim. ukkosen ääniin kyseisellä menetelmällä mutta se vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä.


Kuulisinkin mielelläni onko Sirius lapsilla esiintynyt pelkoa ukkosta tai muita kovia ääniä kohtaan. Samalla olisin kiinnostunut myös siitä etä onko muilla Belunalaisilla kyseisiä pelkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti