perjantai 7. elokuuta 2020

Taulut

 Tänään vihdoin sain Rosén kuvan kehystettyä ja samalla kehystin toisen taulun joka on saman taiteilijan (Mari Juutin) upea susi. Olenkin ristinyt tuon tuon toisen taulun nimellä "Susi jo syntyessään"

Tänään oltiin taas lenkillä vaikka olikin aika lämpöiset olosuhteet. Päätin valita toisen lenkin enkä sitä käärmelenkkiä, mutta yllätys yllätys mikä se tälläkin tiellä sitten  lötkötti.

Mato oli sen verran iso ja keskellä tietä, joten emme sitten voineet ohittaa edestä emmekä takaa joten ainoa ratkaisu oli U-käännös. Nuo ovat noita mamma-käärmeitä jotka etsivät tietä synnytyspaikoille.

Naaras synnyttää yleensä vain joka toinen vuosi, kerrallaan 3–18 poikasta. Poikaset ovat syntyessään 14–23 senttimetrin mittaisia ja painavat neljästä kuuteen grammaa. Kolmena ensimmäisenä elinvuotenaan kyyt kasvavat noin kymmenen senttiä joka vuosi. Tämän jälkeen pituuskasvu hidastuu ja yli viisivuotiaat kyyt kasvavatkin enää vain 1–2 senttiä vuodessa. Kyyt saavuttavat sukukypsyyden 3–4 vuoden ikäisinä. Ne voivat elää jopa 15–25-vuotiaiksi. Kyy synnyttää elokuussa elävät poikaset, joilla on jo syntyessään myrkkyhampaat. Poikaset ovat myös paljon vikkelämpiä kuin emonsa ja siten vaarallisempia.

Varoituksen sana kaikille, jotta vältytään yhteentörmäyksistä ja ikävistä vahingoista ja ennen kaikkea ollaan valppaina, etteivät karvakuonomme pääse työntämään kuonoaan liian lähelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti