sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Oikeutta eläimille

 

Vihdoin on puututtu eläinten väkivaltaiseen koulutukseen. Eikä positiiviseen kouluttamiseen enää suhtauduta kukkahattutätien touhuna kuten silloin kun aikoinan lähdin suorittamaan Rakkaiden haukkujen koulutuksia jotka olivat koiralähtöisiä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutuksia.


Miten voi olla mahdollista, että vuonna 2021 käytetään koirien kouluttamisessa piikkipantoja ja sähköä ja raakaa väkivaltaa. Tämän päivän mailma on väkivaltainen niin lemmikeille kuin ihmisillekkin, lapset tappavat toisiaan kiduttavat eläimiä ihan saman tekevät aikuiset, miten  voimmekaan odottaa lapsista kasvavan elämää kunnioittavia ihmisä. Nyt julkaistut videt ovat saaneet kuitenkin julkisuutta ja mm. Kenneliitto on ilmoittanut seuraavaa:

 Kennelliiton hallitus päätti kokouksessaan tänään 28.2.2021 keskeyttää toistaiseksi kaiken suojelukoirakoulutukseen ja -kokeisiin liittyvän toiminnan.

Toimintaa voidaan jatkaa, kun havaitut puutteet toiminnassa on selvitetty ja korjattu, ja kaikki toimintamallit kehitetty eläinten hyvinvointilain mukaisiksi, eläinten hyvinvointia tukeviksi.
Tiedotamme lisää, kun asiasta on uutta tietoa.

Orijen FI taas ilmoittaa seuraavaa:

Ainakin Acana FI ja Royal Canin Suomi ovat antaneet saman ilmoituksen.
Kun viimeksi katsoin kuinka moni oli allekirjoittanut vetoomuksen väkivallan lopettamisen puolesta oli allekirjoittaneita jo 80.000, mutta lisää tarvitaan. Tässä linkki jos haluat allekirjoittaa vetoomuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti