torstai 4. helmikuuta 2021

Pakkanen

 Tänään pakkanen tuli vieraaksemme aamulla 17.6 astetta ja aivan liian kylmää lähteä lenkille. Koirat nostelivat tassuja jo pissalla käydessään. Tällaisessa pakkassäässä koiran lenkin pituus tulisi olla korkeintaan 10 - 15 minuuttia ja koiran tulisi olla koo ajan liikkeessä. Jos koira istuu tai makaa pakkasessa se on koiralle vaarallista ja paleltumisriski on olemassa. Arktiset koirarodut kestävät hieman paremmin kylmää, mutta nekin tarvitsevat esim kopin mihin suojautua ja kopissa pitää olla olkia lämmikkeinä.


Aina tulee varmistaa, että koira ehtii tehdä tarpeensa pakkaspäivänäkin vaikka se sitten vaatisi useamman pienen lenkin. Paksu karvaisillakin koirilla vatsan alusta saattaa olla ohuen karvan peitossa tai ihan paljaana ja silloin se on syytä suojata vaatteilla.

Erittäin tärkeää on huomioida se seikka, että vaikka pakkasta olisi vain -10 astetta tuuli voi tehdä siitä sellaisen että se tuntuu kuin 18 astetta. Tuuli kylmettää myös koiran. Opettele tuntemaan oma koirasi, jotta osaat tunnistaa koska koira palelee. Koiraa ei myöskään saa jättää kylmään autoon pakkasella.


Lumo on tässä suojautunut pakkasta vastaan, koska hän odottaa pentuja ja vatsan alla nisät ovat hyvin alttiita pakkaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti