tiistai 7. joulukuuta 2021

Sun aika mennä on... hyvää matkaa..

 Tänään pakkasen paukkuessa nurkissa lähdin saattelemaan Belunan XL Bad Habit "Maxia" viimeiselle matkalle (20.1.2012 - 07.12.2021). Minulle hyvin rakas uros joka on myös viimeisen pentueeni Sirius-pentueen ihana isukki. Tänään ympyrä kasvattajan elämässä taas kerran sulkeutui lähes kymmenen vuotta sitten pitelin sylissäni tomeraa koiran lasta Maxia josta kasvoi komea leouros. Jonka luonne oli enemmän kuin puhdasta kultaa. Max muutti Marjon ja Vilin kotiin ja siellä Vili koira ottikin Maxin hyvin vastaan. Aikanaan Max sai kaverikseen toisen Belunalaisen Perron. Nyt Perro-pojan pitää pärjätä ilman Maxin opastusta ja turvaa ja kaverina kaksi kisua. Max nukahti rauhallisesti omassa kodissaan emäntänsä syliin ja jäljelle jäi suuri ikävä ja onneksi paljon muistoja.

Max vieraili meillä aina tyttöjä tapaamassa ja tietenkin suosikki lady oli Taiga. Koskaan en ole nähnyt niin hienoa astumista minkä Max suoritti, tarvittiin yksi hyppy ja siinä se oli ja Siriukset saivat alkunsa. Maxi sai upeat lapset jotka nyt jatkavat Maxi isukin perintöä. Toinen Maxin pentue syntyi Nallerinteen kenneliin.


Maxia rakastivat kaikki jotka hänet tapasivat sillä rakkautta riitti kaikille, mutta sen palvovan katseen Max sääti aina omalle emännälle, jota Max rakasti enemmän kuin mitään muuta.



Maxin Emähän oli Carlotta Leo von Der Seewiese ja isukki oma kasvattini Belunan Kingly Moriz, kummaltakin koiralta Max sai hyviä ominaisuuksia.


Max sai elää pitkän elämän ja sai elää sen terveenä, vasta nyt kun vanhuus kolkutteli ovella alkoivat vanhuuden vaivat ja liikkuminen alkoi olla vaikeaa. Maxi eli kuitenkin loppuun asti täysillä ihanaa koiranelämää.


Max viihtyi myös näyttelykehässä kun vain oma mamma oli siellä mukana


Sydämelliset kiitokset Marjolle joka antoi Maxille rakastavan, huolehtivan ja välittävän kodin, juuri sellaisen kodin mitä Maxille toivoin. KIITOS Marjo kaikesta ja jaksamista sinulle suuressa menetyksessäsi.

Hyvää matkaa rakas Max


 

Nousin päälle iltatähden
avaruuteen kulkemaan.
Anteeks anna, että lähden
Luokses jää muistoni asumaan.
Avaruuden tähtihaasta
tassullani vilkutan
ikiunen ihmemaasta
viestin kerron rauhaisan.
Birgit Ahokas

1 kommentti:

  1. Lämmin osanottoni, vaikka mitkään sanat eivät riitä <3 Sinulle Arja, ihana kasvattaja-mamma, sekä myös Marjolle Maxin emännälle <3

    VastaaPoista