torstai 9. helmikuuta 2023

Cardamine´s Julie Rose´oma ruusunnuppuni

 Tänään on taas juhlapäivä nimittäin meidän ihana Rose´täyttää neljä vuotta. Kyllä aika on mennyt nopeasti minun pieni pentuni on jo neljä vuotias.



Juhlapäivää on vietetty, tietenkin lenkkeilemällä ja syömällä kakkua.


Rose´on niin erilainen leo mitä minulla on koskaan ollut, tai kaikki ne on olleet omia persooniaan. Rose´lla on voimakas metsästystaipumus, kaikki mikä liikkuu etanasta ylös päin kiinnostaa ja kaikkea voi jäljestää. Tämä on aiheuttanut aluksi minulle sopeutumisvaikeuksia ennen kuin pystyin sen hyväksymään, että peurat ovat vain niin paljon kiinnostavampia kuin minä ja korvat muuttuvat vain koristeiksi. Koiramme ovat aina saaneet lenkkeillä metsässä vapaana, mutta Rose´n reviiri laajenee heti kilometrien pituiseksi joten Rose´on vapaana vain isolla pihallamme, missä hän toteuttaakin rajavartijan virkaa ansioituneesti. Peurat ja jänikset kun pyrkivät kurkkimaan aidan raoista joten hommia riittää.

Luonteeltaan Rose´on vilkas ja toiminnallinen, Rose´on myös erittäin tottelevain muissa olosuhteissa kuin metsästys. Rose´on sellainen sydänten murskaaja eikä jätä ketään kylmäksi. Rose´saa aina paljon kehuja hyvästä käytöksestä. Rose´ ei ilman lupaa pyri ottamaan kontaktia vieraisiin ihmisiin, hän ei ryntäile eikä pompi. Nuo ominaisuudet ovatkin hyviä kaverikoiratoiminnassa.



Rose´on kuin emäntänsä sellainen metsän kulkija, välillä parketit ja liukkaat lattiat pelottavat, mutta eivät risut ja männyn kävyt. Rose´liukastui ihan pikku pentuna lemmikkieläin kaupan liukkaalla lattialla ja on sen jälkeen valikoinut askeleensa hyvin tarkasti. Välillä kylppärin laatatkin ovat "vaarallisia" eikä niille voi astua, mutta toisinaan sitten eivät aiheuta mitään reaktiota vaan voi kävellä yli mennen tullen.



Kakut syöty juhlat juhlittu ja herkkuja nautittu, nyt alkaa väsymys jo viedä voiton. Myös paras kaveri Keela on saanut osallistsua juhliin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti