sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Pitsa sunnuntai

 Tänään vietettiin viimeistä äidin loma sunnuntaita ja päätettiin sitten syöttää äidille "roskaruokaa" eli pidettiin pitsasunnuntai. Käytiin myös kyläilemässä ja tiistaina äiti sitten lähtee , ensin kohti Säkylää ja sitten kohti omaa kotia Porvoossa. Ollut niin kiva kun on ollut seuraa ja ollaan tehty hauskoja juttuja yhdessä ja nautittu kesästä.

Kukkaistyttö

Molemmat koirat tykkäävät äidistä tosi paljon ja aina riittää rapsutuksia. Mincakin on alkanut osata olla nätisti äidin kanssa eikä hammastelua ole tapahtunut.



Onneksi Harryllä alkaa nyt loma joten kaikkea kivaa on vielä tiedossa. Tänään minun Pelle pelottomani rakensi minulle kastelujärjestelmän tuonne kasvihuoneille ettei tarvi kanniskella vettä.

Minca auttoi parhaansa mukaan osallistumalla.




Pihalla kukkii vieläkin kauniita ruusuja, minä niin pidän ruusuistakin.



lauantai 29. kesäkuuta 2024

Lomalla

 

Lumo on lähettänyt lomakuvan onpa ihana kun Lumo on päässyt lomalle. Mukana ovat tietenkin parhaat kaverit Selena ja Tähkäpää.

Me emme ole lomailleet moneen moneen vuoteen Harryn kanssa yhdessä, no saapas nähdä miten tämä vuosi menee, Harryllä alkaa nyt loma ja jotain ollaan suunniteltukin.




Onneksi meillä on meidän oma lomalainen  ja hän on kyllä selvästi Mincan suosikki.Minca ja äitini käyvät rakentavia keskusteluita.

Nyt alkaa jo pientä koiraa väsyttää ja Nukku-Matti kolkuttelee ovella.


perjantai 28. kesäkuuta 2024

Ei auta enää

 Nyt on tuo helle sellaista kuumuutta, että kastelullakaan ei saa enää kesäkukkia pysymään hengissä. Koirat eivät halua mennä ulos, onneksi on tuo ilmalämpöpumppu mikä viilentää sisällä. Eilen sentään viileni vähän illalla, mutta tänään ei edes sitä ilmiötä.


Ollaan yritetty opetella näyttämään hampaita tai siis olen yrittänyt opettaa Mincaa näyttämään hampaat. No ei kiinnosta yhtään ja kuola vain roiskuu ja nameja uppoaa. Miten minusta aina tuntuu että en osaa enää yhtään kouluttaa koiran pentua. No ehkä täytyy jatkaa yrittämistä.

Läkähtyy

No katsotaanpa kuinka lämmintä on huomenna, jospa vähän viilenisi.

torstai 27. kesäkuuta 2024

MInca

 Minca se jaksaa touhuta vaikka olisi kuinka kuuma, Rose´ei kuitenkaan meinaa innostua pikkuisen vaanimisleikeistä tai painista. Ymmärrän hyvin Roseá ei tee itsenikään mieli painia ja nyt tarkoitin painia.

Onko sulla muurahainen anna se mulle.

Kohta mä loikkaan,

Rose´nukkuu puun alla.

Miten tuo Minca jaksaa.


Jäätelöherkkuja on taas syöty niin ihmiset kuin eläimetkin. Juotu raikasta vettä. Kesä on kauneimmillaan joten nautitaan siitä vaikka hieman liian kuuma koiria ajatellen. Rose´nukkui aamulla pää sadevesikaivon ritilän päällä.

Tässä meidän pihan päällikkö.
Tällä hetkellä pihalla kukkivat vaaleanpunaiset kukat pionitkin ovat aukaisseet kukkansa ja ruusut.





Illan tullen kuitenkin kaikki hiljenee ja Mincakin väsähtää ja miten se prinsessa sitten saa unen päästä kiinni no tietenkin ihailemalla omaa kuvaansa ja nukahtamalla siihen.

Hyvää yötä.



keskiviikko 26. kesäkuuta 2024

Lämmintä suorastaan hellettä

 Tänään koirat ovat ottaneet rennosti ja nauttineet koiranjäätelöä. Lenkille menosta ei puhettakaan. 


Kuuma

Mutta yhtä' asiaa ei sovi unohtaa nimittäin ruoka-aikaa siitä pitää Minca huolen.


Ihan tyhjä voisiko saada lisää. No ei voi prinsessat ei syö kuin hevoset.

Tuo Minca on joskus aika rasittava, nytkin se yrittää kaataa tuon puun.



Äiti laitettiin taas "häkkiin" kun Mincan iltahepuli alkoi koska siinä ei mummu pärjää. Meinaa itselläkin välillä olla kaikki keinot käytössä.

Kukkaistyttö



tiistai 25. kesäkuuta 2024

Huh huh

 Nyt alkaa olla sitten ei koiraystävälliset kelit kun lämpö kohoaa yli 25 astetta se on selvästi liikaa koirille. Minca nukkuu sisällä koska siellä on viileää ja Rose´nukkuu kylmällä laatalla varjossa. Illan tullen sitten otetaan pienet iltahulinat. Tänään laitettiin pakastimeen jäätelöä valmistumaan, jotta koirat saavat huomenna kylmät herkut.


Vaikka on kuumat kelit niin käytiin aamulla pienellä lenkillä metsässä ja siellä nähtii peura äiti vasan kanssa sekä kurki pariskunta.


Minca kasvaa ihan hurjaa vauhtia ja kohta saa Rose´n kiinni ainakin korkeudessa.



maanantai 24. kesäkuuta 2024

Taas koulussa

 Tänään oli taas koulupäivä ja seisominen alkaa jo etsiä oikeaa muotoaan. Minca tietää jo mitä siinä haetaan. Etupää on oikeinkin hyvin asettunut, takapää etsii vielä oikeaa asentoa. Minca sai kehuja rakenteestaan Minca on kuulemma tässäkin kehitysvaiheessa hyvin tasapainoinen rakenteeltaan. Olen itsekin samaa mieltä. Tänään opeteltiin myös ravia no se oli todella opettelua mutta alkuun päästiin siinäkin. Minca jaksaa reilun puolituntia ja sitten laitetaan se "kaasuttaja" vaihde päälle ja laitetaan kaikki hösseliksi ja saadaan muidenkin koirien treenit sekoamaan. Hieman ennen loppua opettaja sanoikin, että jos Arjasta tuntuu, että Minca on jo liian väsynyt niin saatte lähteä kotiin. No Arjasta kyllä tuntui siltä ja niinpä lähdimme kotiin, ennen sitä oli tehty muutama hieno Beethoovenravistus niin että kuola lensi kaikkialle. Ovesta kun päästiin ulos niin huomasin, että Minca oli matkalla napannut jonkun naisen kukkasandaalin mukaan. Ei auttanut kuin kaivaa namit äkkiä repusta jotta saatiin vaihtokauppa tehtyä ja kenkä palautettua. Ajattelin, että kun päästään kotiin niin Minca on varmasti väsynyt, ja maistuukohan ruokakaan kun on nameja syöty niin paljon. No päästiin kotiin ja vetästiin alle aika yksikön kuppi ruokaa ja sitten alkoi se Rose´n kiusaaminen.







Äiti kävi retkeilemässä ja katsomassa mitä kasvihuoneille kuuluu.



Ensimmäiset omat kurkut syötiin juhannuksena ja huomanna saadaan taas satoa.

Samettiruusut ovat ihania olen aivan myyty ja kaikki itse kasvattamia.

sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Juhlat juhlittu

 Nyt on sitten keskikesän juhla vietetty ja ollaan menossa kohti syksyä. No ei vaineskaan vielä on kesää jäljellä. Tänään lenkkipolulla olikin varsin  hikiset oltavat ja jätettiinkin suosiolla pitkälenkki tekemättä ja tyydyttiin vain temuamaan  jonkin aikaa metsässä.



Minca on hyvin innokas tekemään tuttavuutta äidin kanssa, olen ollut siinä hieman varovainen ettei äitienpäivä katastrofi toistu. Toistaiseksi kaikki on sujunut hyvin.


Pienen vauvan on välillä päästävä syliin ei siinä sitten muu auta. Mutta juhlien viettäminen on rankkaa pienellekin  eläimelle.



Huomenna aloitellaan sitten kesäkuun viimeistä viikkoa, mitäs sitä sitten ensiviikolla onkaan tarjolla, no salille heti aamusta, sitten on kissojen hoitoa ja näyttelykurssia. Eiköhän tuolla päästä alkuun.