perjantai 4. elokuuta 2017

Aina ei toiveet toteudu

Joskus eivät parhaimmatkaan toiveet toteudu. Kummilapseni Tarek on tänään otettu pois jalostuksesta ja se tarkoittaa, että Taigan seuraavassa astutuksessa Tarek ei ole isä ehdokkaana. Alla julkaisen Tarekin emännän päivityksen asiasta. Moni minuun yhteydessä ollut varmaan miettii että peruuntuuko koko pentue suunnitelma mutta ei peruunnu. Taigalla tai siis minulla on uusi isä ehdokas pentueelle. Julkistan uroksen varmaan viikonlopun aikana kun sivujeni päivittäjä ehtii sen vaihtaa tuonne jalostusosioon. Toivotamme Tarekille hyvää jatkoa ja annetaan pojan rauhassa kasvaa ja kehittyä.

Yukon Tarek vom Löwengarten

on tänään tutkittu Aistissa neurologi Sigitas Cizinauskan toimesta. Tarekilla on ollut jonkin aikaa takajalkojen vapinaa enemmän vasemmassa. Sitä aikani seurattua ja erihoidoissa ja ns. tavis eläinlääkärillä käytyäni päätin tutkituttaa Tarekin tarkemmin Aistissa. Tarekki tutkittiin kliinisesti ja todettiin terveeksi. Erittäin vilkas ja iloinen ,hieman AD/HD :)
Normaali neurologinen tutkimus. Lääkärin mielestä ei tarvitse kuvata,koska Tarekilla on terriereille tyypillinen ns.vapina. Myös tansakndogeilla ,pondengoilla tätä ilmenee. Mutta halusin että varoiksi kuvataan ja sehän ei sitten mennyt ihan putkeen. Tarekilla on ollut hotspotti kankussa ja syönyt siihen antibioottia, sekä kortisonia,jotka alotettiin borrelioosi epäilyyn aiemmin. Aamulla sai kortisonin ja oli aivan kierroksilla siitä ettei saanut ruokaa ja tämä kierrosten nousu jatkui,kun meinasi syödä eläinlääkärin pöydällä olevat namit. Lämmöt olivat siis hieman nouseet. Kun Tarek lähti esivalmisteluun minulle soitettiin tunninpäästä,että lämmöt vain nousevat,vaikka he jäähdyttävät Tarekkia. Lopulta ne olivat 39,9c ja homma keskeytettiin ja koira lähti suihkuun jäähtymään.Olin huolesta sekaisin,että päättyykö tämä ikävästi.:(
Kurkunpää tsekattiin ja todettiin terveeksi.
Kaikki päättyi hyvin ja koira jäähtyi sekä heräsi <3
Tälläistä sattuu,kun koira vetää itsensä kierroksille höntsäämällä ennen toimenpidettä. Mutta saamme olla kuitenkin tarkkana hänen kanssaan jatkossa niin rauhoituksessa kuin kuumalla ilmalla. Tämä lämmön nousu ei liity vapinaan millään tavalla. Ovat kaksi eriasiaa.
Tarekin diagnoosi on Idiopaattinen orthostaattinen vapina. Tarekin tapauksessa pieni hyvänlaatuinen motorinen häiriö,joka aiheuttaa kliinisiä oireita,sillä koiran neurologinen tutkimus on muuten normaali. Tarek on myös geenitestattu terveeksi.

Olemme Arjan kanssa yhteisellä päätöksellä päättäneet, että minä jätän Tarekin pois nyt tästä tulevasta yhdistelmästä. Haluan katsoa rauhassa,kun poika kasvaa,onhan hän vasta alle 3vuotias. Neurologin mukaan estettä jalostukselle ei ole,koska Tarek EI OLE SAIRAS, vaan terve nuori poika.
En halua altistaa häntä nyt suurelle stressille ,vaan annan kasvaa ja kehittyä. Katsotaan myöhemmin jos luoja suo,onko meillä Tarekin jälkeläisiä,vai miten tämä elämä meitä johdattelee. <3
Olen Arjalle kiitollinen tuesta mitä olen saanut,kun yöt lukee,itkee ja miettii mikä RAKKAALLA karhulla on.
Mutta nyt on helpottavaa, että saamme jatkaa normaalia elämää  

Taiga ottaa asiat rauhallisesti ja se on hyvä

Nyt tuntuu että ikävistä uutisista ei loppua tulekkaan. Eilen illalla Orenda pentuen isä Nelson sairastui ja näin kertoo Nelsonin emäntä asiasta: "Vietettiin tänään koko päivä Nekalan Evidensiassa, päivystyskiireestä huolimatta saatiin huippupalvelua.
Rakkaalla Nelson karhulla punasolut romahtaneet lähes nollaan. Nyt toivotaan että kortisonikuuri tepsii ja tämä rakas ❤️ on vielä pitkään meidän kanssa. Punkkiperäiset taudit pois suljettu, luusyöpäkin voisi tämän aiheuttaa mutta kaikki muut arvot on kunnossa, joten ei kait sitäkään. Ilmeisesti siis syynä häiriö immuunijärjestelmässä.
Mutta me ei Nepsun kanssa niin vaan luovuteta! Hän on kuitenkin meidän jääräpää-karhu ❤️ "
 Voin vain kuvitella omistajien tuskaa kun itsekkin olen ihan rikki.
Nelson
 Tänään on varmistunut että kysymyksessä on trombosytopenia eli verihiutalekato (http://www.koirakissaklinikka.fi/koira-artikkelit/trombosytopenia-l-verihiutalekato)
Nyt toivotamme Nelsonille paranemista ja paljon enkeleitä avuksi että Nepa karhu saadaan kuntoon. Jaksamista Satu ja Mikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti