sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Kaverikoira toiminta

Tänään meillä oli KePon kanssa kaverikoiraohjaajien (Kenneliiton ) Varsinais-Suomen alueen yhteistapaaminen. Paikalla oli lähes parikymmentä innokasta ohjaajaa. Sirpa Mäntylä kennelpiirin kaverikoira vastaava kertoi meille ajankohtaisia asioita.
Kaverikoira huiveja

Koiranomistajan motiivina kaverikoiratoimintaan lähtemisessä tulee olla aito halu jakaa oman koiran ystävyys ja pyyteetön huomio jonkun sellaisen henkilön kanssa, jolla ei ole mahdollisuutta pitää omaa koiraa. (Poimittu SKL oppaasta).
 Meillä kaverikoira toiminnan aloitin Lunan kanssa ja kun Luna lähti  kavereiden luo sateenkaarisillan tuolle puolen kaverikoirina aloitti BB ja Lotta sekä Pilvi, nyt kun Keela täytti 2 vuotta Keelakin on ollut harjoittelemassa toiminnassa mukana.
 Innokkain kaverikoira on selvästi Pilvi jaksaa seurustella  vaikka kuinka ja kauan ja kaikkien kanssa. Keela on nuori koira ja väsyy tunnin sessiossa selvästi jo kovasti. Ei ole helppoa antaa vieraiden ihmisten kosketella.
 
Lotan käyntejä olen selvästi rajoittanut, sillä vaikka Lotta on hyvä kuntoinen niin en kuitenkaan rasita Lottaa usein tämän kaltaisella toiminnalla sama koskee Biancaa. KUmpikin on kuitenkin vielä mukana toiminnassa. Ehkäpä Taigastakin tulee vielä kaverikoira. Tosca on koiristani selkeästi koira josta ei koskaan tule kaverikoiraa, sillä Tosca ei viihdy tuon kaltaisessa toiminnassa, ei tykkää vieraiden kosketuksesta eikä vieraista koirista lähellä itseään. Kaikkien ei tarvitse olla kaverikoiria Tosca on hyvä meidän koira juuri tuollaisena kun on.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti