keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Luonnonmukaista ruokintaa

Tänään olin taas kuuntelemassa luentoa raakaruokinnasta ja jälleen jotain uutta jäi mielensopukoille. Tosin tilaisuus alkoi hieman erikoisesti tai ei se minulle mitenkään erikoista ole, nimittäin juuri sisälle mennessä huomasin, että hassu juttu housuissani on kissan oksennusta ja ihan oli oikeassa kohdassakin, ei mitään millä kyseisen aineen saisi poistettua. Puhuin samalla äitini kanssa puhelimessa ja kerroin, että housuissa on kissan oksennusta niin äiti sanoi, eikö siellä ole jotain kuralätäkköä missä voit pestä sen pois , hyvä ehdotus, sen lisäksi että housuni olisivat ruskeassa liejussa niin ne olisivat myös märät, jätin toteuttamatta tämän loistoidean.
 Luennolla opittiin taas uuttakin. Käytiin mm. läpi muutamia luonnonkasveja joista on koirille hyötyä. 
Ruusunmarja: Ruusunmarja sisältää runsaasti luonnollisia vitamiiniyhdisteitä kuten B, C ja P-vitamiiniä. Ruusunmarjajauhe lieventää nivelrikon ja reuman oireita hilliten nielten tulehdusta, parantaen liikkuvuutta ja vähentäen kipua.
Maitohorsma: Maitohorsmasta voidaan käyttää kukat ja lehdet, sitä voidaan  käyttää kuivattuna ja tuoreena.Sen sisältämät parkkiaineet supistavat limakalvoja, puhdistavat haavoja ja tukahduttavat verenvuotoa. Kasvi sisältää runsaasti C-vitamiiniä ja sillä on tulehduksia estävä vaikutus. Maitohorsmaa voidaan käyttää suolisto-, rakko-, munuais-, ja eturauhasvaivoihin ja paksunsuolentulehdukseen. Maitohorsma myös lisää maidon tuotantoa imettävillä nartuilla.
 Pihlaja: Pihlajasta voi käyttää lehdet ja marjat ja niissäkin on runsasti C-vitamiiniä. Oiva talven ravintolisä. Pihlajanmarjat sisältävät bakteereita tuhoavia ja tulehduksia vastustavia aineita. Pihlaja auttaa ripulissa ja myös ummetuksessa. Itseäni jäi mietittymään mistä ne marjat tietävät kummasta vaivasta on kysymys.
 Puolukka: Käytetään marjat ja lehdet. Puolukan marjat ovat hyvä vitamiinilisä ja ne parantavat eläimen yleiskuntoa ja karvan laatua. Edistävät vatsantoimintaa. Lehdet vaikutavat munuaisaltaan ja virtsarakontulehduksiin.
Tällaisia asioita opin tänään.
 Hyvää illanjatkoa kaikille toivottaa Lotta-mummo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti