maanantai 23. lokakuuta 2017

Tassu huoltoa

Kyllä syksyinen metsä on ehdoton suosikkini, sillä ei ole otököitä ja on kuulas raikas  sää.  Ihan mielikseen juoksee koiran kanssa pitkin metsää.
 Nyt on aika taas tarkistaa koirien tassut ja varsinkin anturat, sillä talvi on iso rasite pikku tassuille.Anturoista on syytä tutkia halkeamat ja paksuuntumiset, haavat ja kaikki poikkeamat. Myös on hyvä tarkistaa, että anturoiden iho ei ole ohentunut, koska silloin tassut ovat hyvin arat. Jos anturoissa on halkeamia niin myös hiekanjyvät tunkeutuvat niihin aiheuttaen kipua. Koiran tassut vaativat huoltoa ja onkin hyvä ottaa tavaksi säännöllinen tarkistus ja jalkakylpy tekee hyvää myös koiran tassuille vaikka ongelmia ei olisikaan. Kylvyn jälkeen tassut kuivataan kunnolla , tarkistetaan että myös varpaanvälit ovat kuivat ja sitten anturat rasvataan esim. tassurasvalla jota saa lemmikkieläin liikkeistä. Tarkistakaa myös kynnet ja kynsivallit että ne ovat terveet.
 Talvella kannattaa anturoiden välissä olevat karvat pitää lyhyinä, jottta lumi ei tartu niihin. Jos / kun lunta kuitenkin paakkuuntuu varpaiden väliin niin koskaan niitä ei saa repiä irti vaan koiran tassut huuhdellaan lämpimällä vedellä ja kuivataan huolellisesti ja rasvataan.
 Hyvää rasvaa tassuihin on vanha kunnon Tummeli. Tummelia saa lemmikkieläin liikkeistä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti