keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Niin paljon tuskaa ja kyyneleitä...Belunan Soleado Reno "Reno"
21.10.2015 - 4.10.2017
 
Aina kun koirasta joudutaan luopumaan se on surullista ja sattuu sydämen syvyyksiin asti. Ei koskaan ole helppoa saatella rakasta ystäväänsä viimeiselle matkalle. Mutta silloin kun joutuu luopumaan nuoresta koirasta tuska ja ikävä on moninkertainen, kaikki jäi kesken ….. Saattelimme tänään Tarjan perheen kanssa Renon, pikku ”poron” viimeiselle matkalle. Tämä päivä on yksi surullisimmista päivistä mitä tiedän. Mikään muu kuin aika ei voi vaimentaa tätä tuskaa mitä tunnemme kun pikkuisen Renon kauniit upeat ruskeat silmät sulkeutuivat ikiuneen.

Renon elämä ei ole ollut helppo siihen sisältyi niin paljon lääkäreissä käyntejä, operointia, kokeita, tarkistuksia, kuvauksia, tiputuksia, kipua ja pahaa oloa. Ihmisen ei ole lupa antaa rakkaan lemmikkinsä kärsiä, silloin kun elämä ei ole enää koiran arvoista, kun kaikkea  elämää säätelee rajoitukset, kokeet ja sairaus, silloin ihmisen pitää olla vahva ja päästää rakas karvainen ystävänsä lepoon. Näin myös Renon emäntä toimi ja päästi Renon Siriuksen tähdelle muiden jo lähteneiden luokse. Näinä vaikeina hetkinä myös kasvattaja katsoo syyttävästi itseensä, mikä meni pieleen, mitä olisin voinut tehdä toisin. Jokaisen kasvattajan painajainen on se kun kasvatti sairastuu ja ihmisellä ei enää ole keinoa auttaa vaan koira on päästettävä pois, sitä en koskaan kenellekään toivoisi tapahtuvan. Tässä vaiheessa emme edes tiedä mistä sairaudesta on kysymys, eivät sitä saaneet selville eläinlääkäritkään, hoito oli aina oireenmukaista sitä mukaa kun uusia oireita puhkesi, mutta mihin sairauteen ne liittyivät sitä tietoa meillä ei vielä tänään ole.

Reno oli aivan ihana poika joka sai lyhyen elämänsä elää yhdessä äiti Paloman kanssa, Reno rakasti myös kasvattajaa se ihana ”sekoaminen” lämmitti aina sydäntäni kun kohtasimme. Tänään kun kohtasimme Reno oli väsynyt, silmissä oli katse joka oli jossain poissa. Kiitän sydämestäni Tarjaa ja hänen perhettään Renon hyvästä hoidosta ja siitä rakkaudesta mitä Reno sai osakseen. Lyhyelläkin elämällä on tarkoituksensa ja toivon että jonain päivänä saamme vastauksia kysymyksiin mihin tänään ei vielä niitä ole. Reno toi omalla valloittavalla persoonallaan paljon iloakin perheelle, nuo koirat joiden takia joudumme paljon murehtimaan menevät ihon alle suoraan sydämeen. Toivon sydämeni pohjasta Renon perheelle jaksamista tänä murheen ja surun päivänä. Olen kiitollinen että saimme KePon kanssa saattaa Renon viimeiselle matkalle Eviraan ja sieltä Reno sitten jatkaa matkaa saateenkaarisille. Kiitos Tarja että luotit ja annoit rakkaan karvakuonosi mukaamme.
Paloma äiti suree omalla tavallaan Renon poismenoa ja samalla lohduttaa surevaa perhettään.

Syttyi taivaalle uusi tähti,
koiraenkelinä tästä maailmasta lähti.
Nyt saat juosta lailla tuulen
vihreillä niityillä ajattomuuden.
Tuskaa, kipua, surua ole ei,
uni lempeä sinut sateenkaarisillalle vei.
Hyvää matkaa pikkuinen,
täällä sinua ajattelen.
Rakkaudella Renoa muistaen kasvattaja.

2 kommenttia:

  1. Ei ole sanoja...
    Muistoissa ihana Reno, jonka sain kerran kohdata.
    Lämmin osanotto perheelle ja sinulle Arja.
    t. Hanna

    VastaaPoista