lauantai 27. tammikuuta 2018

Minun BB on "sissi"

Eläinlääkäri sanoi, että BB on kolme päivää aika sekaisin ja hyvin kipeä, mitä tekee minun BB nukkuu eilisen päivän syö illalla käy asioillaan ja nukkuu yön ja nousee aamulla kerjäämään ruokaa, haluaa mennä ulos ja läppää minua isolla tassullaan, että lisää rapsutuksia. Virtaa tuntuu olevan vaikka muille jakaa. KePo selitti juuri äsken, että rauhoittuu kyllä nukkumaan kun hän menee sohvalle päiväunille 
Näyttää toimivan kumpikin aika rauhallisia.
 Ostin eläinlääkäriltä sellaisen pumpattavan kaulurin (uimarengas tyyppinen) en ole aikaisemmin nähnyt näitä isoille koirille tarkoitettuja ja olipas hyvä ostos,  on kuin BB:lle tehty pysyy hyvin paikoillaan ja BB pääsee kulkemaan porteista ja kuitenkin on niin iso, että estää nuolemisen ja kaikenlisäksi se toimii vielä kuonon alustana. Kauluria ei kuitenkaan pidetä kuin öisin , onhan se kuitenkin kuuma. Näin varmaan vältyn ompelemasta  kymmentä  suojapukua joita BB sitten tuhoaa ja haava saa paremmin ilmaa kun ei mikään haudo sitä. Huomenna poistetaan suojalappu ja suihkutetaan haava ja puhdistetaan Betadine liuoksella. Kipulaastari myös poistetaan huomenna klo 24:00 yöllä ja sitten siirrytään purkista annettaviin kipuläkkeisiin. Kyllä BB:lle on näitä vastoin käymisiä sattunut turhan monta, ensimmäinen oire siitä, että oli allerginen rauhoitteille saatiin virallisissa lonkka- ja kyynärkuvissa, BB ei herännyt normaaleilla herätteillä ja oli tarkkailussa useita tunteja kun ei vain herännyt, no siitä selvittiin. Seuraavana  BB:llä todettiin entropium ja se oli leikattava, leikkauksen loppuvaiheessa tuli ongelmia ja sydän alkoi temppuilla, siitäkin selvittiin. Sitten BB sai suolitukoksen (pahan) ja jouduttiin nukuttamaan mutta sydän pysähtyi ja BB jouduttiin elvyttämään ja suolitukosta ei saatu hoidettua. Sen jälkeen kävelytin BB:tä kaksi vuorokautta ja juotin risiiniöljyä ja jotain toista litkua. Pikkuhiljaa tukos alkoi antaa periksi ja alkoi poistua sementinkovina pötköisä joita tuli 17 kpl (minulla oli röntgen kuva mistä laskin koska on kaikki ulkona) se oli rankka kokemus, mutta selvittiin. Seuraavaksi olikin sitten märkäkohdun vuoro vuosi sitten ja siitä BB selvisi kun kaikkeen oli varauduttu (elvystyryhmä paikalla). Neljä eläinlääkäriä on kieltäytynyt leikkaamasta tuota BB:n valtavaa nisäkasvainta, vedoten, että koira jää leikkauspöydälle, mutta olen kiitollinen että nyt päivystämässä sattui olemaan eläinlääkäri jolla oli rohkeutta lähteä yrittämään vaikka riskit olivatkin tiedossa. Pientä haastetta oli tälläkin kerralla, koska BB halusi lopettaa hengittämästä, mutta siitäkin selvittiin. Minun BB on sissi. Tällä hetkellä kaikki näyttää hyvältä ja se riittää minulle. BB paranee ja saamme vielä yhteistä aikaa.
 Hellyttävää oli nähdä kuinka iloinen Lotta-mamma oli kun lapsi löytyikin eilen kotoonta, hellästi äiti nuoli lapsensa kuonoa.

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjattu virhe:

   Suloista, miten mammat ovat aina lapsistaan huolissaan, niin eläimet kuin ihmiset.

   On hienoa lukea näitä BB:n paranemiskuulumisia! Voimia jatkoonkin!

   t. Hanna

   Poista