sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Joulun jälkeen

Ihmiset alkavat helposti tarkastella omaa painoaan joulun jälkeen eikä syyttä itsellä ainakin on ongelma. On kuitenkin hyvä tarkastella myös oman koiransa painoa, vaikka ei olisikaan syöttänyt koiralle mitään ylimääräistä, niin koiran painokin voi hiipiä ylös ihan omistajan huomaamatta. Toki koiran paino voi laskeakkin, mutta varmasti iso painon lasku on helpompi huomata kuin se painon hidas ylöspäin nousu. Tässä muistutukseksi tällainen taulukko mistä voi hieman tarkastella oman koiransa sijoittumista.
Tulee kuitenkin käyttää tervettä järkeä, sillä jos painoasioita kysytään eläinlääkäriltä niin usein heidän näkemyksensä onkin aivan toinen kuin oma näkemys. Eläinlääkärit pitävät  ihannepainoisista koirista ja minusta joskus jopa hoikista. Mutta ihan sama kohtelu minulla on ollut jos olen lääkäriltä kysynyt painosta niin aina olen ollut ylipainoinen, ja siihen on uskottava.
Toinen asia mitä olisi välillä syytä tarkastalle on se koiran kakka, varsinkin jos koira päästelee hajupommeja voi koiralla olla jokin ongelma ja se selviää usein ulosteesta.
Jokaisella koiralla esiintyy varmasti  joskus  ulostemalleja useimmalta kuin yhdeltä riviltä, mutta se mikä tässä on ihannekakka on tuo rivi 4. Jos koiran uloste on jatkuvasti jotain muuta niin silloin kannattaa alkaa miettiä mikä sen aiheuttaa. Nyt kun ei ole saatu niitä kunnon pakkasia niin   siellä koiran korvissa viihtyvät hiivatkin voivat riehaantua, joten kannattaa kurkistaa sinne korviinkin. Aina korvat eivät töhni vaan tulehdus muhii siellä syvemmällä. Koiran korvien turhaa puhdistamista tulee kuitenkin välttää, silläkin voidaan saada korvaan ärsytystila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti