tiistai 7. heinäkuuta 2020

Koirat ja ukkonen

Lähdin hakemaan lisää valaistusta asiaan koirat ja ukkonen, miksi eri koirat käyttäytyvät niin erilailla ukkosen kanssa. Meillä Keela on erittäin ukkosherkkä koira, jo kauan ennen kuin ukkonen antaa kuulua itsestään Keela haluaa sisätiloihin ja vetäytyy nukkumaan.  Ulos Keela ei suostu menemään pitkään aikaan vaikka ukkonen on ihmisten mielestä jo ohi. Muut koirat saattavat nukkua pihalla katoksen alla ja katsella sadetta ja kuunnella  jyrinää. On tutkittu, että ukkosen pelko saattaa olla jopa perinnöllistä. Taiga ei ole kovin herkkä ukkoselle, vaikka joskus huolestuneena käykin katsomassa miksi se lapsi on sisällä.
Uusin tieto asiasta kertoo, että jotkut koirat voivat tuntea ukkosen läheisyyden fyysisenä kipuna. Jos koira haluaa piiloutua on hyvä antaa sen tehdä niin, missään tapauksessa koiraa ei saa pakottaa ulos silloin kun pelko on päällä se vain pahentaa asiaa. Koiran oloa voi helpottaa laittamalla vaikka radion tai TV:n päälle sekoittamaan luonnon ääniä. Nämä äänet eivät yleensä koiraa pelota vaan luonnon äänet ovat niitä pelottavia.
Nuotiolla
On olemassa myös lääkitystä jos vaiva on niin voimakas, ettei siitä muuten selvitä, tähän käytetään samoja lääkkeitä kuin koirille uutenavuotena rakettipelkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti