sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Leijona kuningas on poissa

Belunan XL Red Baron "Eemeli" (20.1.2012 - 05.07.2020) on joutunut jättämään rakkaan perheensä ja siirtymään sateenkaarisillalle ja sitä pitkin Siriuksen tähdelle. Eemeli eli perheessä jossa rakkautta ei puuttunut, Eemeli oli hyvin rakastettu koira.
Muistan aina kun Eemelin isäntä soitti minulle kun meillä oli tuo XL pentue syntynyt ja jo puhelin keskustelun aikana tiesin, että tässä on mies joka tarvitsee oman Eemelinsä. Kerroin hänelle, että meillä ei voi itse valita pentua vaan minä päätän mikä pentu mihinkin kotiin menee ja haluan tavata ennen päätöksen tekoa henkilökohtaisesti vaikka olin jo puhelinkeskustelun perusteella varma, että myyn hänelle pennun. Eemelin isäntä saapui sitten aikanaan katsomaan pentuja ja pennut sattuivat nukkumaan kun hän tuli. Hetken oli aivan hiljaista ja sitten takimmaisesta nurkasta vääntäytyi yksi pentu ja tuli miehen luo joka totesi no siinähän se minun Eemelini on, onneksi sattui olemaan uros. Tämä toistui kerran viikossa kun Eemelin isäntä saapui pentuja katsomaan niin aina tuo sama pentu lyllersi miehen luo. Myös minä ymmärsin etten voi tuota suhdetta millään syyllä rikkoa, koska pentu oli isäntänsä valinnut.
Eemelistä kasvoi iso uros ja aina välillä Eemeli perheineen kävi kasvattajaa katsomassa ja sain myös vierailla Eemelin kotona.
Eemelin ja isännän välille syntyi todella luottamuksellinen suhde ja koska Eemeli oli luonteeltaan kuin ihmisen mieli niin Eemeli sai seurata isäntäänsä ja emäntäänsä kaikkialle.
Eemeli ihastutti kaikkialla missä liikkui ja lapset saivat rapsutella. Toiset koiratkin olivat kaikki Eemelin kavereita kun oli iso ja kiltti sai kaikkien ihastuksen ja luottamuksen. Eemeli toimi Belunan lähettiläänä missä liikkuikin. Eemelin luonne oli puhdasta kultaa, jos oli Lotta äitikin hyvin nöyrä ja kiltti niin pojassaan se kyllä korostui potenssiin 100.
Eemeli piti huolta, että auto on aina näkyvissä, eikä isäntä pääse livahtamaan ilman kaveria minnekkään. Eemelillä oli iso sydän sinne mahtuivat kaikki kaverit kenellekkään ei tarvinnut pullistella.
Reilu vuosi sitten Eemeli sai kaverikseen pikkuisen Dixin ja onneksi Eemeli ehti opettaa Dixillekkin monta hyvää leon tapaa. Nyt on suru suuri kun kuningas on jättänyt lauman ja Dixillä on iso tehtävä huolehtia koiran tehtävistä perheessä. Myös kasvattaja jää kaipaamaan koko sydämestään tuota ihanaa Eemeliä. Hyvää matkaa ihana mustanaama säilyt ikuisesti sydämessäni ja muistoissani. Nöyrimmät kiitokset Eemelin perheelle kun annoitte  rakastavan kodin minun pikkuiselle Belunalaiselleni ja piditte huolta ja rakastitte loppuun asti.

Syttyi taivaalle uusi tähti,

koiraenkelinä tästä maailmasta lähti.
Nyt saat juosta lailla tuulen
vihreillä niityillä ajattomuuden.
Tuskaa, kipua, surua ole ei,
uni lempeä sinut sateenkaarisillalle vei.
Hyvää matkaa pikkuinen,
täällä sinua ajattelen.

2 kommenttia:

  1. Niin lähtevät ystävämme ja jättävät meidät suureen suruun. Mutta kun riittävästi aikaa kuluu, nousevat iloiset muistot pintaan. Näin muistamme Eemelin isona Leijonana automatkoilla omalla paikallaan maisemia katsellen. <3 <3 <3

    VastaaPoista