tiistai 14. kesäkuuta 2022

Ukkosta

 Miksi koirat pelkäävät ukkosta? Miksi ihmiset pelkäävät ukkosta? Tätä asiaa ei olla pystytty selvittämään .Koiralle on lajityypillistä suhtautua varauksellisesti tuntemattomiin asioihin. Luonnossa pelko on hyvästä sillä se myös suojaa eläimiä. Jalostus on tehnyt koirista rohkeampia.


Pelokkaan koiran toiminta on valpasta ja se tarkkailee ympäristöään jännittyneeja ja rauhattomana. Hengitystiheys kohoaa koira voi puuskuttaa, saattaa täristä ja kuolata. Koira pyrkii pois pelottavan kohteen luota. Esim. kun ukkostaa koira haluaa sisätiloihin.

Kun koira kohtaa pelottavan asian, niin sillä on neljä vaihtoehtoa suhtautua pelottavaan asiaan. Koira voi paeta, koira voi hyökätä, koira voi jähmettyä kauhusta paikoilleen ja koira voi esittää välinpitämätöntä.

Keela aistii lähestyvän ukkosen jo tunteja etukäteen ja ei suostu menemään pihalle vaan linnoittautuu sisätiloihin, Keela läähättää ja pyrkii ihmisen läheisyyteen ja käy juomassa ja on levoton. Kun ukkonen on ohi Keela rauhoittuu ja on taas valmis lähtemään ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti