perjantai 3. maaliskuuta 2023

Miten pilleri laitetaan koiran suuhun

 ELÄIN LÄÄKÄRIN VINKIT


Tabletin antaminen lemmikille saattaa olla haastavaa. Lue alta eri tavoista antaa lääke lemmikille.

  • Ruuan seassa
    Ruuan sekaan piilotettu tabletti voi  johtaa siihen, että lemmikki ei koske ruokaansa tai erottelee tabletin ruuan seasta. Tabletin voikin kääriä erityisemmän herkun sisään, kuten makkara- tai juustosiivun sisään.
  • Nesteen seassa
    Jotkut tabletit voi jauhaa ja sekoittaa maistuvan nesteen sekaan ja antaa ruiskulla. Esimerkiksi märkäruoasta tehdyn veden sekaan jauhettu tabletti menee nestemäisessä muodossa joillekin helpommin kuin tabletti. Tarkista eläinlääkäriltäsi saako tabletin jauhaa. 
  • Easypill-massan seassa
    Lääkkeen voi tarjota maistuvan Easypill-massan seassa. Totuta lemmikkisi ensin Easypillin makuun antamalla sitä ilman lääkettä. Seuraavalla kerralla voit piilottaa tabletin Easypillista leikatun palan sisään. Easypillia on saatavilla klinikoilla, apteekeissa ja eläintarvikeliikkeissä. 
  • Suoraan kurkkuun
    Tabletin voi myös laittaa suoraan mahdollisimman syvälle lemmikin nieluun ja sulkea kuonon kädellä. Tämän jälkeen kannattaa silittää lemmikin kurkkua nielemisreaktion aikaansaamiseksi.

Kissat ovat usein koiria nirsompia, mutta niiden kohdalla voidaan käyttää samoja keinoja. Kissan lääkitsemiseen sujuu helpommin kahden henkilön voimin, toinen pitelee huovan sisään käärittyä kissaa ja toinen toimii lääkkeen antajana.

Palkitse lemmikki onnistuneen lääkitsemisen päätteeksi, niin seuraavatkin lääkitsemiset onnistuvat sujuvasti. 

Auringonpalvojat

Meillä on käytössä Keelan kanssa kalkkunaleike, sinne sisälle pilleri piilotellaan ja Keela odottaa kauniisti kunnes leike on rullattu ja sitten sen saa nauttia.

Rose´n kohdalla sitten saakin ainakin matolääkkeet piilottaa ja piilottaa ja piilottaa eli ainakin paketti menee kalkkunaleikettä ennenkuin  matolääkkeet on syöty, muista pillereistähän Rose´lla ei olekkaan kokemusta jos ei muistella sitä 2 v synttärien Rimadyl katastrofia. Rimadylin nauttimiseen ei tarvittu leikkeleitä ja purkillinen maistui ihan ilman mitään.


Hyvää viikon vaihdetta ja aurinkoisia lenkkihetkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti