sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Yksi vuosi Hehkua

 Aina on aihetta juhlaan ja tänäänkin on sellainen päivä. Kasvattini Belunan Sirius Hehku joutui yli vuosi tilanteeseen, missä hänelle oli löydettävä uusi koti. Hehkulla oli ollut ihana koti, missä hän oli elänyt ainoana koirana, mutta sitten tapahtui asioita minkä takia Hehkun omistaja otti minuun yhteyttä ja yhdessä tulimme siihen tulokseen, että Hehkun parhaaksi olisi, jos löytäisimme Hehkulle uuden kodin. Eipä muuta kuin lupasin laatia ilmoituksen kotia etsivästä Hehkusta. Kaksi minuuttia ilmoituksen julkaisemisesta minuun otti yhteyttä perhe missä eli Hehkun velipoika ja sitten hänellä kaverina nuori uros. Hetken keskusteltuamme lupasin, että otan yhteyttä Hehkun omistajaan ja kysyn hänen mielipidettään asiaan. Hehkun omistaja ja minä kyynelehdimme  luultavasti molemmat sillä niin onnellisia olimme ja yhteistuumin päätimme, että Hehkun uusi koti on löytynyt. Niimpä minulla oli ilo ilmoittaa, että Seinäjoelle muuttaa hyvin energinen Hehku neiti. 

Minäkö energinen?

Kaunokainen

Prinsessa Hehku

Tämän peiton Hehku sai mukaansa pentulaatikosta.

19.3.2022 Hehku saapui emäntänsä saattelemana uuteen kotiinsa. Hieman varmasti kaikkia jännitti miten tutustuminen poikiin oikein sujuu. Ainakin kasvattaja odotti malttamattomana tietoa miten sujuu. No hyviä uutisia sieltä sitten kuuluikin ja Hehku oli otettu innostuneesti vastaan. Dempe oli saanut leikkikaverin jolta ei virta ole koko vuonna loppunut ja Vega on saanut kaipaamansa rauhaa kun pentu jätti hänet rauhaan uuden kaverin myötä. Vanhan ja uuden kodin yhteydenpidolla on varmaankin vaihdettu kuulumisia ja entinen emäntä on saanut tietää miten Hehkulla menee.





Kasvattaja on ilolla seurannut Hehkun sopeutumista ja täytyy sanoa, että ylpeänä olen seurannut miten hienosti Hehku on perheen omakseen ottanut, miten upeasti perheen koirat ovat uuden kaverin itselleen hyväksyneet  ja miten Hehku on perheen isännän kietonut pikkusormen ympärille niin kuin tytöillä tapana on.


Bonuksena kaiken päälle on sekin, että ihan lähellä asustaa myös Hehkun sisko Nuka, joten veljen lisäksi siten voi välillä käydä leikkimässä siskon kanssa.


Joskus on ihana kun voi kertoa suuresta onnistumisesta ja siitä kuinka asiat vain loksahtavat kohdalleen. Liekö kohtalon sormi osoittanut oikean polun.

2 kommenttia:

  1. Tällaiset asiat ovat hienoja, kyllä te ammatti-ihmiset osaatte asianne. Samoin Dixie on sopeutunut uuteen perheeseensä, ja vaikka onkin poika, on uuden isäntänsä vieressä <3

    VastaaPoista
  2. Niin ylpeä myös Dixin uudesta kodista, sielläkin on Belunalainen kaveri Dixillä joka on myös uuden kodin saanut samasta perheestä kuin Dixi.

    VastaaPoista