sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Mailma palaa

 

Auringon leikkiä
Tänään oli aivan upea ulkoilusää ja nautittiin Rose´n kanssa tekemällä pitkä lenkki. Paljon muitakin koiria oli liikkeellä ja me nähtiin niitä lenkillä ollessamme. Kuljettiin pitkin peltoja ja kärrypolkuja ja nautittiin. Pysyttiin pois tuolta metsästä kun ei oltu varmoja ovatko metsästäjät liikkeellä.




Kun pakkaset saapuvat kannattaa muistaa, että koiran anturat  kohtaavat kylmyyden. Jos koiran tassut menevät haavoille tai alkavat hilseillä On syytä alkaa hoitamaan tassuja tai hankkia tossut. Koira oppii kulkemaan tossut jalassa hyvinkin nopeasti. Koiran tassuja rasittavat myös hiekoitushiekka ja sepeli. Jos kuljet teitä joissa on käytetty tiesuolaa niin kannattaa tassut huuhdella kotiin tultua. Tassujen rasvaaminen on tassuja säästävä toimenpide.


Kaikki koiranomistajat tietävät, että anturahaavat paranevat hyvin hitaasti ja ovat koiralle hyvin kivuliaita.

Myös ruokinnassa kannattaa ottaa huomioon, että koira saa riittävästi hyviä rasvahappoja sillä niillä on suuri merkitys tassujenkin hyvinvoinnissa. Sinkin ja biotiinin riittävä saanti on myös tassuille tärkeää. Tarkista myös tassukarvat, sillä ne keräävät ikävästi "jääpalloja" varpaiden väliin. Jopa pelkkä kuura ja hiekka kertyvät kovina palleroina varpaiden väliin.


Jos pakkaset ovat kovia ei koirakaan voi ulkoilla pitkiä aikoja vaan silloin käydään hoitamassa asiat ja sitten tehdään jotain hauskaa yhdessä sisällä. Hyviä ulkoiluretkiä kaikille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti