keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Lehtien havinaa

Sain eilen ystävältä kivan "perinnön", ISO KIITOS Sadulle kun hennoit luopua näistä aarteista.
Sain Sadulta ihania leot-lehtiä vuodesta 90 alkaen ja olen suorastaan ahminut niitä
 Leot 3/91 kerrotaan mm. seuraavaa: Huomioon otettava pentua hankittaessa. Lehti-ilmoituksissa toistuu usein teksti "pentuja saatavina kuvatuista, palkituista ja tarkastetuista vanhemmista". Tämä ei vielä kerro tai todista mitään. On kysyttävä mikä on lokkakuauksen tulos? Minkälaisia laatuarvosteuita koira on saanut eri tuomareilta? Sekä onko silmätarkastus suoritettu valtuutetun eläinlääkärin toimesta ja mikä on virallinen tulos? Parhaaseen tulokseen pääset kun hankit pennun hyvältä ja vastuuntuntoiselta kasvattajalta.
 Pennunostajan velvollisuuksita taas sanotaan seuraavaa. Kun pentu tulee kotiin, sinun on ehdottomasti noudatettava kasvattajan antamia ohjeita. Jos ohjeet eivät sovi koirallesi tai tulee ongelmia, ota ensiksi yhteys pennun kasvattajaan. Sinun on luotettava kasvattajaan, koska hän on tämän pentueen paras asiantuntija. Naapureitten tai muitten "asiantuntijoiden" ohjeet on jätetttävä omaan arvoonsa.
 Mielenkiintoinen kirjoitus on myös missä M.Wallde´n kirjoittaa otsikolla Se huonompi uros. Hän kertoo minkälaista on omistaa kivesvikainen uros ja kirjoituksen viimeinen kappale kuuluu seuraavasti. Hämmästyttävää on myös suhtautuminen oman rodun piirissä. Kivesvikaisella uroksella kun on vanhemmat sun muita sukulaisia. Erään sukulaisen omistaja jätti seuramme nopeasti kun kuuli, että koiramme on "se kivesvikainen". Joskus tuntuu, että kasvattajatkin pitävät asiaa vähemmän miellyttävänä aiheena, vaikka heille sen pitäisi olla nykyään lähes arkinen asia. Tälläinen koiramailman yleinen kielteinen asenne saattaa jopa pelottaa jonkun omistajan piilottamaan hienon koiransa tiukasti kotiin, "kun se on kivesvikainen..." Leot 3/92. Uutta Leot lehteä en sitten vielä ehtinytkään lukea, kun juutuin noihin vanhoihin aarteisiin.
 Paloma on voinut hyvin tänäänkin ja Palomalla kävi myös vieraita , jotka halusivat Palomaan tutustua. Palomahan oli valmis tekemään tuttavuutta sillä siitä seurasi rapsutuksia. Ruoka on myös maistunut suht koht hyvin ja lenkilläkin käytiin reippaasti.

1 kommentti: