torstai 29. joulukuuta 2016

Kasvattajan arkea

Tänään on taas ollut hieno päivä kasvattajalla. Minua on tarvittu ja olen saanut ratkaista monta koira-asiaa. Olen saanut antaa ohjeita kolmelle pennulle kun ne lähtivät koirakahvilaan ja hienosti oli reissu sujunut.
Loimu, Lumo ja Siri koirakahvilassa. Hienoa sosialistamista pennuille.
 Olen myös laittanut ohjeita Belunan koiralasten sivuille tuonne fb.n puolelle. Ja samat ohjeet tähänkin noista koulutusnameista.
Koulutusnameja tekemään:
1. Kuivattu kana
Neljä kanan tai broilerin rintapalaa. Lämitä uuni 100 asteiseksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista n. 2 h . Palojen pitää olla uunista ottamisen jälkeen kovia ja kuivia. Jäähdytä. Koiralesi herkullista kuivalihaa mistä voit leikellä sopivan kokoisia nameja.
2. Maksapallerot
200 g maksaa jauhettuna, 2 dl pellavarouhetta 1 dl pellavarouhetta koristeeksi, 1 muna, 1 rkl kasvisöljyä ja 1 dl lämmintä vettä. Sekoita kaikki aineet yhteen paitsi 1 dl pellavarouhetta mikä jää koristeluun. Tee taikinasta lusikalla palleroita ja pyöritä ne sitten vielä pellavarouheessa. Paista uunipellillä 15 minuuttia 175 astetta.
3. Helppo maksanami. Tee maksasta ohuita siivuja ja ripottele siivujen päälle ihan hivenen suolaa. Paista 150 asteessa noin. 30 minuuttia. Jäähdytä ja pilko sopivan kokoisiksi.
4. Helpot sydännamit. Sydäntä minkä eläimen sydän tahansa käy. Kypesennysaika riippuu onko kyseessä broilerin vai possun sydän. Keitä sydämmet vedessä joka on lievästi maustettu suolalla. Keittoaika 30-40 minuuttia. Jäähdytä ja pilko sopivan kokoisiksi.
Herkullisia treenejä kaikille koirille omistajineen.

 Sitten keskusteltiin vanhan koiran liikkumisesta ja nivelongelmista ja mietittiin millä vanhankoiran elämää voidaan helpottaa ja tukea. 
Sitten tarvittiin neuvoa ja vahvistusta kun koira oli päättänyt syödä joulukuusen koristeen ja tähänkin löytyi kasvattajan niksipussista ohjetta ja neuvoa.
Missä loput?
 
Vähän maistoin ja heti se koriste hajosi.
Tapahtumia on riittänyt tällekkin päivälle ja illan suussa saimme vielä viettää aikaa ystävien kanssa ja koirat taisivat olla yhtenä puheenaiheena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti