perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pitkäperjantai

Pohjanmaan pääsiäisperinteitä on ollut lasten piiskaaminen pitkäperjantaina Jeesuksen kärsimysten muistoksi. Uskottiin, että kotieläimet ovat pitkäperjantain ja lankalauantain illan aikana alttiina pahalle. Toisaalta tuolloin harjoitettiin nimenomaan tätä uskomusta vahvistavia menoja, kuten esimerkiksi leikattiin eläimistä karvoja ja nahanpaloja. Trulleina toimivat yhteisöstä syrjäytyneet naiset, jotka näin ilmaisivat naapureitaan kohtaan tuntemaansa kateutta.
 Tänään olemme valmistelleet huomista tapahtumaa ja odotankin sitä kovasti. Olimme tänään myös pääsiäisaterialla veljeni luona jossa olivat myös paikalla äitini ja veljeni vaimo äiteineen. Oli oikein hauska päivä ja Pilvikin pääsi mukaan.
Kun vatsat olivat täynnä (paitsi Pilven) niin siinä oli mukava köllötellä.
Pilvellä oli hieman vaikeaa kun kaikki tuoksui niin hyvälle ja hän sai vain  vähän lihaa välipalaksi, koska ruoka odotti kotona. Veljeni ja hänen vaimonsa olivat valmistaneet meille Kreikkalaista ruokaa ja olipas se maukasta. Nukala on myös ollut jännittävä päivä kun pellolle oli ilmestynyt isoja outoja olontoja olisi voinut luulla vaikka pääsiäisnoidiksi.
Ovatko nuo niitä trulleja

Ei ne olleet niitä trulleja




Niillä oli siivet ja ne osaa lentää ne on siis niitä pääsiäisnoitia.
Lotta mummo

Leikit menossa

Mamman muru

Leikitäänkö vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti