perjantai 7. huhtikuuta 2017

SmartDog -tunne koirasi

Tänään saatiin SmartDog-testin tulokset Taigasta ja se olikin oikein mukavaa luettavaa. Tässä kokonaisarvio osuus testin arviosta.
Taiga ei aluksi erityisemmin kiinnostunut vieraista ihmisistä, eikä sitä kiinnosta tutustua tilaan, vaan se pysyttelee pääasiassa ohjaajan vieressä ( Arjan kommentti: siis koira on vapaana testissä) . Testin myötä Taiga ottaa kontaktia vieraaseen testaajaan enemmän ja on rauhallisen ystävällinen. Taiga on HYVIN rauhallinen koira, jonka motivaatio hieman rakoilee testin loppua kohden. Taiga on tyypiltään hyvin voimakkaasti ihmiseen ja omistajaansa kaikessa ongelmanratkaisussa tukeutuva koira, jolla on LOISTAVA itsehillintä. Taiga lukee käsieleitä hyvin - muut ovat sille vaikeita. Taiga ratkaisee V-aidan, kunhan on ensin tuloksetta kysynyt apua ohjaajalta. Taiga tajusi todennäköisesti loogisen päätelyn, joka on testipaketin vaikein tehtäv, sillä vimeisen valinnat menivät oikein. Muisti on Taigalla keskitasoinen ja siinä tehtävässä koiran motivaatio on jo alhainen, mikä vaikuttaa tulokseen. Taiga ei ole ehkä optimaalista harrastus/työkoira tyyppiä, sillä se luovuttaa aika aikaisin mahdottomassa tehtävässä ja lähtee nuuskimaan muualle, ja motivaatio ei kestä ihan testin loppuun asti. Perhekoiran ja seurakoiran optimaalisia ominaisuuksia  Taigalla sen sijaan on paljon (hyvä itsehillintä, rauhallisuus sekä omistajaan tukeutuvuus) ja Taiga on todennäköisesti kiva perhekoira ja helppo hallita.
Tässä oli vain pieni osa testin ensimmäiseltä sivulta, palaute on viisi sivua pitkä. Todella mielenkiintoista luettavaa  Tänään me ollaan harrastettu koirien kanssa pihan siivousta ja ei mitään pinta sivelyä ollenkaan. Vai mitä mieltä olette?
BB aloitti montun kaivamisen

Keela ja Tosca odottavat

Jaksaa jaksaa vielä

Seuraava pääsi vuoroon ja Keela joutuu vielä odottamaan
Siis tästä voi havaita että montussa on jotain kiinnostavaa tai sitten vain vaihdetaan pihamaan pinnoite puhtaisiin pohjamultiin, sillä Kiinaan ei montusta vielä näkynyt.
Lotta-mummo toimii työnjohtajana
Muutkin Belunalaiset ovat touhunneet kaikkea mukavia juttuja.
Oliver harrastaa kierrätystä.
Lumo taitaa jo nähdä kauniita unia.
Parhaat kaverukset
 
Pepsukka vuosihuollossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti