maanantai 26. maaliskuuta 2018

Hankiretki

Tänään kun lähdimme lenkille niin huomattiin, että oli sen verran pakkasta, että hanki kantoi meitä. Suunnistimme suolle mihin emme ole päässeet pitkään aikaan ja siellä oli tosi kaunista.
Suolla oli paljon hirvenjälkiä ja niitä tutkittiin innoissaan, no minä en ollut ihan yhtä innoissani.
Huomenna mennään taas käymään eläinlääkärillä, sillä Taigan korvat tarksitetaan. Omasta mielestä korvat ovat alkaneet paranemaan, mutta en minä eläinlääkäri ole.
Käytiin myös koirien kanssa hakemassa pajunoksia, kissa olivat vain kovin kylmissään ja vain muutama valkoinen oli uskaltautunut kurkistamaan kuorestaan.
 Tällä hetkellä puhutaan paljon ulkomailta tuotavista pennuista, joita pentutehtaat suoltavat Suomenkin markkinoille. Mutta usein unohdetaan, että kyllä meillä täällä Suomesakin on pentutehtaita ja sieltä ostetut pennut saavat erittäin huonot lähtökohdat elämälleen. Pentutehtaiden koirilla on akutteja terveysongelmia,  haavoja revenneitä korvia, murtumia kaikki nämä aiheuttavat koirille kipua ja kärsimystä. Koirat eivät ole tottuneet normaalin elämän ääniin vaan pelkäävät ihmisiä ja kodin elämää. Jos joudut sellaisen kasvattajan luokse, jonka koirat eivät ole kunnossa ja varsinkin jos huomaat, että koirien olosuhteet ovat ala-arvoiset sinun velvollisuutesi on tehdä eläinsuojeluilmoitus. Sinun ei pidä ostaa pentua säälistä ja ikäänkuin pelastaaksesesi sen. Pentutehtailu on  Suomesskin ongelma ja jokainen pentutehtaasta ostettu  pentu tukee toiminnan jatkumista.
Taiga ja Keela
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti